Home Mozaik Žena “zaručena” za stablo: «Ja sam ekosek*ualac, osjetila sam erotsku vezu»

Žena “zaručena” za stablo: «Ja sam ekosek*ualac, osjetila sam erotsku vezu»

165
0

U današnjem modernom svijetu, ljubav dolazi u mnogo različitih oblika i oblika, a za Sonju Semoyonovu, ta ljubav manifestira se kroz njezinu strastvenu povezanost s drvetom. Sa svojih 45 godina, Sonja se smatra “ekose*sualkom”, osoba koja doživljava prirodu kao romantičnu, senzualnu i seksi.

Keltski narodi su drveće smatrali središtem znanja, bilo da je riječ o medicinskim svojstvima, magičnim aspektima ili vjerskom značenju. Danas, pojedinci poput Sonje otkrivaju nevjerojatnu povezanost s prirodom, doživljavajući erotske vibracije koje proizlaze iz njihove ljubavi prema drveću.

Sonja je svoju ekoseksualnost otkrila nakon što se 2020. preselila na otok Vancouver u Britanskoj Kolumbiji. Tijekom svakodnevnih šetnji, jedno stablo je privuklo njezinu pažnju i izazvalo duboke emocije. “Nakon pet dana, osjetila sam povezanost s drvetom. Bila je to erotska energija, snažna kao i ona koja vas obuzme kada upoznate novog partnera,” dijeli Sonja.

Važno je napomenuti da Sonja naglašava kako ne prakticira seks s drvetom, već doživljava svoju ekoseksualnost kao još jedan način istraživanja erotike. Prema njezinim riječima, “postoje sličnosti između seksualnosti s ljudima i erotike koju ekoseksualci doživljavaju s prirodom, ali to nije isto.”

Iako je Sonja već doživjela ljubav prema ljudima, njena usamljenost i žudnja za povezanošću doveli su je do odluke da je ljubav prema odabranom drvetu dovoljna zamjena za ljudsku vezu. Njezina priča naglašava raznolikost ljubavnih iskustava koje svaki pojedinac može doživjeti, dok istovremeno postavlja pitanje širu perspektivu ljubavi i povezanosti s prirodom u današnjem svijetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here