Home Mozaik Žene koje konzumiraju marihuanu imaju veće sanse imati višestruke orgazme

Žene koje konzumiraju marihuanu imaju veće sanse imati višestruke orgazme

171
0

Kemijska struktura THC-a utječe na područja mozga povezana s užitkom, zaključak je istraživanja Sveučilišta East Carolina i Državnog sveučilišta North Carolina

Kanabis bi mogao biti ključan element za postizanje višestrukih orgazama. Ovo su, ukratko, rezultati studije koju su proveli Sveučilište East Carolina i Državno sveučilište North Carolina, a objavljeno je u Journal of Cannabis Research. Istraživači vjeruju da pušenje kanabisa prije spolnog odnosa ili masturbacije potiče opuštanje kod žena i povećava želju.

Istraživanje je uključivalo stotine sudionika, od kojih je 70 posto, i muškaraca i žena, prijavilo povećanje seksualnog zadovoljstva nakon upotrebe kanabisa. Istraživači pretpostavljaju da je za opuštanje zaslužan THC, jedan od najpoznatijih aktivnih sastojaka biljke kanabis.

Kemijska struktura THC-a slična je “anandamidu” u mozgu, koji djeluje poput neurotransmitera, šaljući kemijske poruke između stanica u cijelom živčanom sustavu. Ovi neurotransmiteri utječu na područja mozga povezana s užitkom, pamćenjem, koncentracijom, kretanjem te osjetilnom percepcijom i percepcijom vremena. Tijelo prepoznaje THC i može promijeniti normalnu moždanu komunikaciju.

“Općenito, uporaba kanabisa ima pozitivan utjecaj na seksualno funkcioniranje pojedinaca i percipirano zadovoljstvo, bez obzira na spol ili dob, a kanabis bi mogao pomoći u smanjenju rodnih razlika u seksualnom užitku“, objašnjavaju istraživači. “Dok više od 90 posto muškaraca navodi da obično doživi orgazam tijekom seksa, manje od 50 posto žena redovito doživi orgazam tijekom seksa, a samo 6 posto izjavilo je da uvijek doživi orgazam tijekom seksa.” Studija je također ispitivala može li kanabis poboljšati dodir, okus i miris, osjetila koja mogu “poticati” ili “prekinuti” seksualne odnose.

Previous articlePortugalski klub potpisao ugovor s najstarijim nogometašem na svijetu i bivšom ikonom HNL-a
Next articleHalilović ima novi klub, bit će mu to 12. u karijeri!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here