Home Vijesti VIDEO: Živi zid braniti će Eminu Duraković od grada Rijeke

VIDEO: Živi zid braniti će Eminu Duraković od grada Rijeke

4789
1

Emina Duraković iz Rijeke samohrana je majka troje malodobne djece. Ovih dana im prijeti deložacija iz derutnog gradskog stana u kojem žive posljednje dvije godine jer nemaju nikakav drugi krov nad glavom. Najam nekog normalnog stana si ne mogu priuštiti. Centar za socijalnu skrb želi joj oduzeti djecu i smjestiti ih u dom.

Emina je prije mnogo godina podnijela zahtjev da se njenoj obitelji dodijeli gradski stan koji je na kraju završio u rukama njenog bivšeg supruga. Zahtjev je bio podnesen na njegovo ime jer ona u to vrijeme nije imala hrvatsko državljanstvo. Suživot obitelji u gradskom stanu, kojeg su dobili u rujnu 2008. godine, nije dugo potrajao jer je suprug imao velikih problema s alkoholom i bio nezaposlen, a ona sama nije ih mogla sve uzdržavati, uključujući i svekrvu koja se uselila u isti stan.

Odlučila je Grad Rijeku zamoliti da im dodijele dva manja stana u zamjenu za veliki u kojem su dotad boravili. Dobila je odgovor da je to nemoguće, a konkretnu pomoć u rješenju svojih problema nije dobila ni svih ovih godina. Tražila je i dodjelu nužnog smještaja, ali su joj rekli da on nije primjeren za djecu i da ga ona može dobiti, ali djeca idu u dom. Tako je ostavljena da se snađe sama.

Eminu Duraković je u zaštitu odlučila uzeti organizacija Živi štit, obitelji se možete javiti na 0958741164.

Previous articleGrobničan – Rijeka 0:1
Next articleHit mjuzikl Gradskog kazališta lutaka Rijeka „Pepeljuga“ gostuje na Hvaru

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here