Home Vijesti Župa BDM Karmelske na Drenovi na facebooku veliča osuđenog ratnog zločinca Daria...

Župa BDM Karmelske na Drenovi na facebooku veliča osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića

1704
1

Župa Blažene Djevice Marije Karmelske na Drenovi na svojim facebook stranicama veliča osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića.

“Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolijevanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unatrag i razmislim o tome, nitko od nas nije trebao preživjeti te strahote. Jedini tko nas je spasio bio je sam Bog. Kada je došla vijest o Daytonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag. Proveo sam skoro 9 godina u sobici, a jedino što sam imao u ruci bila je krunica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tijekom svojeg suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale…”, samo je mali dio svjedočanstva koji na susretima s katoličkim vjernicima dijeli Dario Kordić, stoji u objavi na službenoj facebook stranici drenovske Župe.

Podsjetimo, 1995. godine protiv Daria Kordića je Haaški sud podigao optužnicu zbog teškog kršenja međunarodnog prava, odnosno zločina počinjenih nad bošnjačkim stanovništvom u gradovima, selima i zaseocima Lašvanske doline. Prije svega u Ahmićima, gdje je ubijeno preko stotinu žitelja, među kojima starci, žene i djeca. Najmlađoj žrtvi bila su tri mjeseca.

Zbog pokolja u Ahmićima, etničkog čišćenja u Lašvanskoj dolini i napada na Busovaču, Kordić je osuđen na 25 godina zatvora za sljedeća kaznena djela:

Protupravni napad na civile; protupravni napad na civilne objekte; bezobzirno razaranje koje nije opravdano vojnom nuždom; pljačkanje javne ili privatne imovine; uništavanje ili hotimično oštećivanje vjerskih ili obrazovnih ustanova (kršenja zakona ili običaja ratovanja)
Hotimično lišavanje života; nečovječno postupanje; protupravno zatvaranje civila (teška kršenja Ženevskih konvencija)
Progoni na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi; ubojstvo; nehumana djela; zatvaranje (zločin protiv čovječnosti)

1 COMMENT

  1. Plodovi Rimokatoličke crkve poput inkvizicije u srednjem vijeku ili holokausta za vrijeme Drugog svjetskog rata svjedoče o tome koga uistinu slijede. Križarski ratovi, antisemitizam, inkvizicije i spaljivanje vještica samo su neki od plodova. Nekad su vršili masovni progon svih koji odbacuju rimokatolički nauk. Danas to rade na drugačiji način, ali i dalje čine jedan od najvećih zločina u povijesti čovječanstva – brojne duše vode u propast. Ne postoji opasnija organizacija na svijetu od one koja čini zlodjela, a poziva se na Krista.

    „A čuvajte se lažnih proroka, koji dolaze k vama u ruhu ovčjemu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati“ (Matej 7,15-16).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here