Home Kolumne Dumanić i Komadina ugrozili ugovor s Ryanairom!

Dumanić i Komadina ugrozili ugovor s Ryanairom!

53
5

Nevjerojatna aljkavost Primorsko-goranskog župana Zlatka Komadina (SDP) i predsjednika Skupštine Marinka Dumanića (HNS) mogla bi Riječane koštati teškom mukom dogovorenih linija Ryanaira s otoka Krka prema Londonu i Stockholmu. Iako je rok za potpisivanje ugovora Turističke zajednice PGŽ i tvrtke u vlasništvu Ryanaira Airport Marketing Servicesa bio 25. siječnja, Marinko Dumanić je nevjerojatnim previdom predmet stavio na dnevni red Županijske skupštine koja je sazvana 2 dana kasnije (!?). Tim ugovorom su se trebali urediti međusobni odnosi u vezi s marketinškim uslugama i uvjetima oglašavanja na web-stranicama Ryanaira. Prema prijedlogu financiranja, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) bi osigurala 125 tisuća eura, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka po 50 tisuća eura, a turističke zajednice Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije po 11,500 tisuća eura. Težak gaf županijskih šefova ugrozio je mukom dogovoreni sporazum s Ryanairom pa naša strana sada ovisi o dobroj volji najpoznatije svjetske niskobudžetne kompanije.


Dumanić i Komadina ugrozili ugovor s Ryanairom

Tri dana nakon proteka rokova, u redovima vladajućih su shvatili da je vrag odnio šalu te je dan iza skupštine gotovo panično sazvana tiskovna konferencija na kojoj se međutim nisu pojavili ‘glavni i odgovorni’ nego su pred novinare poslani outsideri Erik Fabijanić (SDP), Jagoda Špalj (ARS) i Boras Mandić (HNS). U pokušaju da okrenu pilu naopako, oni su za propust svojih političkih šefova pokušali optužiti – opoziciju. Logika je doista nevjerojatna, za prekasno sazvanu skupštinu optuženo je opozicijsko protestno napuštanje županijskih klupa iza točke o mreži županijskih škola nakon čega je Skupština ostala bez kvoruma. Nije ni županijska opozicija cvijeće, ali Dumanićeve i Komadinine advokate je netko trebao upozoriti da je u trenutku raspada Skupštine rok za potpisivanje ugovora već davno istekao.

Vrhunac licemjerja

Na argumente SDP-ARS-HNS-ovog trojca odgovorio je danas predsjednik jednog od tri prozvana opozicijska kluba Akcije mladih i Liste za Rijeku, Mario Alempijević.
– Godinama Zračna luka Rijeka propada i nitko nije ulagao niti najmanje napora za pokretanje stvari s mrtve točke. Godinama su propuštane prilike angažiranja niskobudžetnih kompanija, a sada kada se problem riječkog aerodroma konačno pomaknuo s mrtve točke, SDP-ova koalicija je nesposobna sazvati skupštinu na vrijeme. Sami priznaju da je rok za potpisivanje ugovora istekao dva dana prije sazivanja skupštine, ali ipak imaju obraza prozivati oporbu za slučaj da pregovori sa Ryanairom propadnu. Radi se o vrhuncu licemjerja, ogorčen je Alempijević.
– Koliko im je stalo da sporna točka prođe svjedoči i podatak da osim što za nju nisu osigurali dovoljno svojih glasova, na sjednici nije bio prisutan ni sam vrh županijske vlasti predvođen županom Komadinom, zaključio je predsjednik županijskog kluba AM-ListeRi. (rd)

Previous articleTragedija na Pehlinu: Majka i dijete teško ozlijeđeni, nesreću skrivio teško alkoholizirani vozač
Next articleSnijeg u Gorskom kotaru, vjetar kod tunela Tuhobić

5 COMMENTS

 1. Ovo je samo još jedan dokaz da nama Riječanima Županija Primorsko-Goranska a posebica ovakva kakva je pod vodstvom SDP-a sa koalicijskim strankama nije uopće potrebna. Još jednom se pokazalo da su i Župan Komadina i cijela njegova svita
  tamo samo radi svojih plaća i ništa drugo.
  Proračunski novci u toj i takvoj Županiji pune se iz Grada Rijeke 70% pa se postavlja pitanje uopće postojanosti ovakve institucije.
  Mislim da je konačno došlo vrijeme za zatvaranje spomenute institucije a veliki dio ovlasti ali i financijskih sredstava građana Rijeke treba prenesti na Grad Rijeku koja će možda (?) bolje i kvalitetnije iste i rasporediti na već ranije utvrđene pozicije

 2. Krivi su i jedni i drugi, reče sudija. Uostalom onaj tko ima ne pita koliko košta i to je što se low cost-a tiče, a regija je odavno zatvorena i nezainteresirana slično kao i hr odnosno odite na mali model, bilo koje mjesto ovdje. Neki kažu da je to održivi razvoj, a neki to koriste kao svoju retoriku unutar “karijera”. Za turizam je potrebno pojesti neko govno, a uz sporadične proizvodno-izvozne poduhvate, nešto građevine, ugostiteljstva i intelektualnih uskuga nema ovdje kruha od privlačenja nekih valuta, sve je zapravo u redu pa ne treba ništa, a naivce koji pokušaju bilo što ćemo malo sisati dok ne odustanu.
  Teško je proglasiti politiku krivom jer ljudi ovdje će uglavnom odmahnuti rukom, danas je bolje nego davno na kamenu i to je to – dovoljno, a žaljenje i traženje krivog je nacionalni sport.
  Mislim da je podhitno potrebno platiti neku studiju o razvoju turizma, regije i ostalog, to će pomoći za viziju i motivaciju znate…

 3. Jos jedan dokaz da imamo previse ljencina od politicara,grad,zupanija,opcina….treba tu debelo zarezat i rijesit se viskova.
  Ma kako vas vise ni sram…sluzbeni auti,kartice,mobiteli….

 4. shvatio sam i kako taj rajanejr zarađuje, na marketingu tipa dajte nam pare pa ćemo letit u vašu zemlju. Takvog marketinga ne bi se posramile niti najbolje agencije za pranje para u Hrvatskoj. Licemjerje ? Da, svjetskog kalibra. Mogu to usporedit sa marketing trikovima trgovačkih centara gdje moraš platit 50 milja kuna da stave tvoju robu na police ili marketingom tipa TDR koji kaže plati pa možeš prodavat moje cigarete. Na žalost ovaj sustav “marketinga” bazira se na temeljima ucjene, a od marketinga tu nema niti malog M.

 5. a tko sili veneciju, barcelonu, zadar, pisu, treviso, prag itd itd da prihvaćaju njihove uvjete? tko nije zainteresiran, neka poljubi i ostavi, uvijek se može organizirati neki transport kočijama. ja znam da bi u vašem idealnom svijetu ova regija trebala biti izolirana poput albanije u doba envera hodxe ali došlo je vrijeme da s mentaliteta volovskih zaprega predjemo na avione. ukoliko se drugovi nesposobnjakovići obi & zlatko zbog toga osjećaju ugroženo, tim bolje po nas ostale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here