Home Mozaik 10.000 sudionika Riječkog karnevala

10.000 sudionika Riječkog karnevala

1820
0
foto: rijeka.hr

foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr
Od samog početka Riječkog karnevala, sve zabave, koncerti, sportska natjecanja, najrazličitija maškarana događanja vodila su ovome danu, kulminaciji svih ludosti – Međunarodnoj karnevalskoj povorci. U nedjelju 15. veljače od 12 sati kreće povorka koja se sa svakim pravom naziva krunom karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire.
Riječki karneval Međunarodna karnevalska povorka ove godine broji oko 10.000 sudionika u 113 grupa, s ukupno 80 uvijek posebno atraktivnih alegorijskih kola, a od toga 10 grupa dolaze iz inozemstva – Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije i SAD-a i 12 grupa iz raznih dijelova Hrvatske. Uz to, kao i svake godine, grupa studentske udruge AIESEC sastoji se od brojnih članova iz raznih europskih zemalja.

Prve riječke mažoretkinje zabavit će prisutne programom prije početka same povorke, a kraj je uvijek u režiji grupe Pom-F-Ri, koji će po završetku povorke, oko 20 sati, na Adamićevom gatu presuditi Pustu jedinstvenom ceremonijom paljenja na moru. Završetkom “službenog” dijela, zabava ne prestaje, već se seli u riječke kafiće, klubove i Ex port Deltu gdje će cijeli dan trajati velika završna fešta, a na pozornici na Korzu prisutne će zagrijavati grupa Venus.

Nasuprot pozornice na Korzu bit će postavljena tribina, a karte po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru, Korzo 14.

Trasa Međunarodne karnevalske povorkeZa sve koji u nedjelju ne mogu doći na Korzo, povorku će biti moguće pratiti iz svih krajeva svijeta, izravnim prijenosom na Kanalu Ri, te posredstvom tvrtke Multilink webcastom na službenoj stranici Riječkog karnevala, a od ove godine i na YouTube kanalu Karnevala. Potrebno je naglasiti da će i ove godine Radio Rijeka u svom Maškaranom maratonu izravno prenositi povorku tijekom cijelog njezinog trajanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here