Home Tehnologija Trikovi kako poboljšati bežičnu kućnu mrežu

Trikovi kako poboljšati bežičnu kućnu mrežu

3083
0

wifimapaKućne bežične mreže (barem za manje) domove danas u pravilu nisu problem, no kada se on pojavi zna biti vrlo iritantan jer se danas u kućama nalazi gomila vezanih uređaja, bilo da je riječ o tabletima, mobitelima – pa naposljetku i tzv. smart-perilicama. Je li uistinu korištenje najnovijeg standarda bolje? Je li rješenje kupovina hrpa nove mrežne opreme ili je moguće improvizirati

Osim uobičajenih savjeta vezanih uz lokaciju – da se ruter ne postavlja na pod u jedan krajnji kut ili pod kakvo stubište već u središnji slobodni prostor doma, pored ili iza kakvog drugog komada elektronike, kraj akvarija (iako bi podvodna mrežna arhitektura mogla postati stvarnost) i slično, valja pružiti još koji savjet.

U slučaju da korisnik želi otkriti pokrivenost Wi-Fi signala u svom domu (ili čak manjem uredu), a posjeduje prijenosno računalo, moguće je besplatno izraditi relativno detaljan prikaz alatom kao što je Ekahau HeatMapper. Najdetaljniji prikaz će korisnik imati ako ima i barem okviran plan doma kojeg ‘skenira’, a koji se onda učita u program – no to nije prijeko potrebno s obzirom na to da mu je zadani prikaz zapravo mreža kvadrata te je lako pratiti koji dio odgovara samom domu. Rezultati će obično biti daleko od zamišljenih uniformnih.(tportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here