Home Sport 13 godina od ukradenog prvenstva

13 godina od ukradenog prvenstva

2062
5

Na današnji dan prije 13 godina Rijeci je ukradeno prvenstvo Hrvatske. U odlučujućoj utakmici na Kantridi pred preko 25.000 gledatelja, Hasančiću je poništen regularan gol. Pomoćni sudac koji je signalizirao nepostojeće zaleđe davno prije nego li je lopta uopće upućena prema zadnjem igraču bio je Zoran Krečak, a glavni sudac Alojzije Šupraha, inače tadašnji šef Centra SZUP-a u Splitu.

Prvak je tako postao Vrhovnikov miljenik Croatia (tadašnji naziv za zagrebački Dinamo), a u analima će završiti i izjava predsjednika HNS-a Vlatka Markovića koji je nakon utakmice izjavio kako je prvenstvo osvojio ‘najhrvatskiji i najkatoličkiji klub’.

5 COMMENTS

  1. ‘Ajmo još malo istine (prikazali ste samo jedan dio): bio sam na toj utakmici (kao i na mnogim prije i mnogim poslije) i osim krađe o kojoj se pričalo i izvan Hrvatske (i nakon koje se Rijeka nije nikada oporavila, unatoč dva osvojena kupa), treba reći i da je za neiskorištenu povijesnu priliku zaslužna i potpuno promašena Gračanova taktika (“nećemo nigdje srljati, šanse će se stvoriti”) i totalno beskrvna igra većeg broja igrača. Što je bilo u pitanju: prodaja utakmice od strane nekoliko igrača (ovo sam čuo od jedne izuzetno upućene i cijenjene osobe u sportu), loša psihološka priprema ili loš dan, ni danas ne znam. Krivo mi je što nisam mogao vidjeti svoj grad kako slavi, a nakon te utakmice Kantrida je još samo jednom bila puna (sa smanjenim kapacitetom), i to protiv Partizana, kada smo se proveli k’o bosi po trnju (ono što je vrijedilo zapamtiti s te utakmice jest fenomenalno navijanje Armade i pjevanje “Forza Rijeka hej” preko 40 minuta, i poslije završetka utakmice).

  2. pustimo priče. šta je sa prodanim dušama od igrača na toj tekmi? barem 2 su prodali tekmu. šta je sa ne postoječim slobodnjakom odakle je biščan dao gol za pobjedu na kantridi. hrakanja u lice, udaranja a da sudija miče pogled. nije samo ta tekma.

    šta je sa sustavom, gdje se igrala liga za prvaka a bodovi se nakon prvog djela prvenstva prepolovili? Hajduk je bio 10 bodova iza, nakon toga samo 5 i grizao je na kantridi na onih famoznih 3:3.

    puno toga je bilo….

  3. Dolaze neka bolja vremena… napunit ce se opet Kantrida, a punit ce se i tovari i purgeri na Kantridi!

  4. to je bila prodana utakmica, raditi nekakve mitove o tome je deplasirano. što uopće znači biti prvak ako su sva prvenstva bila namještena i ako se unaprijed dirigira kako, kome i koliko?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here