Home Vijesti Režimo svima, ali ne ministrima: Jovanović protiv solidariziranja s građanima

Režimo svima, ali ne ministrima: Jovanović protiv solidariziranja s građanima

908
5

Ministar Jovanović, danas je u Rijeci sudjelovao na javnoj tribini Gradske organizacije SDP-a na temu ‘Sport i sveučilište’. Između ostalog novinare je zanimao Jovanovićev stav o sve većim kritikama dijela javnosti koja smatra kako bi se i ministri trebali solidarizirati sa zaposlenima u javnom sektoru koje očekuje ukidanje božićnica, regresa i ostalih dodataka iz kolektivnih ugovora.

Na pitanje o uštedama u Ministarstvu i je li spreman solidarizirati se s građanima i osobnim odricanjima, Jovanović je odgovorio kako je njegovo ministarstvo vrlo štedljivo.
– Uštedjeli smo na brojnim stavkama koje su se prije neracionalno trošile. Što se tiče moje plaće, ona je rezultat moga rada. Smatram da radim težak i odgovoran posao i da sam za taj posao primjereno plaćen, odgovorio je ministar Jovanović.

Podsjetimo, unatoč najavama ministra financija Slavka Linića koji je upozoravao kolege da se drže plana štednje, dogodilo se upravo suprotno, trošak zaposlenih je porastao za 136 milijuna kuna u odnosu na prošlu Vladu.(rd)

5 COMMENTS

  1. Lijepo, ja smatram da ste pravi ljudi, svi bi ministri pristali na solidarizaciju … a što se tice dotičnog običan demagog s njemu dobro poznatim frazama: kuća se gradi od temelja, krov prokišnjava u ministarstvu i slično (bar neka vam savjetnici promjene izjave za narod) … ništa konkretno niti od jednog ministra ove vlade… a smatram da je puno ministra nekompetetno u vladi uključujući Jovanovića najviše…

  2. Dakle, njegov je posao težak i odgovoran i treba mu biti plaćen toliko koliko je plaćen, a posao nas običnih šljakerčića koji radimo odgovorno i pošteno ne treba plaću niti ikakvu nagradu nego nam još oduzeti i to malo mizerije što dobijemo.
    Mislim da bi gospodinu ministru trebalo još i povećati plaću kao nagradu za takvo veleumno lupetanje!

  3. Ma zamisli malo gospodina ministra, on radi odgovoran posao a šta je sa svim onim zaposlenicima koji svakodnevno spašavaju živote i svakog trena u glavi moraju znati šta i kako dati bolesniku i pri tome dobro pazit da ne pogriješe….pa njima treba sve uzet!!!! On radi odgovoren posao…ona samo jakooo dobro laprda očito! Ma svu tu bandu treba smjenit!

  4. Ovo je presmješno!!!!! On radi zaista odgovoran posao u kojem mu,zamislite, resorno ministarstvo nije zaduženo za državnu maturu – wtf? – iako se radio ministarstvu obrazovanja. S druge strane, kao najviša obrazovna instanca u HR ne može niti poništiti tu maturu ( ne kažem da bi trebalo, već da je on sam rekao kako “ministarstvo to ne može napravit”) što mi je potpuno suludo jer ako oni to ne mogu, ne znam tko bi mogao. On radi odgovoran posao koji je primjereno plaćen , za razliku od vatrogasaca recimo, koji imaju benificirani radni staž ali ga možda izgube,jer kako Linić tvrdi “uvijeti rada su sad puno bolji i ljudi ne žele benificirani staž, nego žele radit”. On radi odgovoran posao i primjereno je plaćen, s regresima, božićnicama, uskršnjicama, godišnjim odmorom, plaćenim prijevozom, vozačem,beneficijama o kojima mi prosti građani ne možemo niti maštat i svemu onom što proizlazi iz pozicije koja bi trebala postojan za narod i zbog naroda, a ne sama sebi bit svrha. Mah, bojim se da je Jovanović samo bio jak na riječima kad je trebalo drvljem i kamenjem na Jadranku. Ne da ona to nije zaslužila, naravno….

  5. Dajte nemojmo se varati. Milijarde se vrte oko nekakvih odluka Vlade i zakona koje ona predlaže. Prema tome primanja prvih u državi su smiješna i najbolji su put u korupciju, koja je doživila takav rast u Hrvatskoj da ugrožava cijelu državu. Kakva je to demagoška država gdje jedan potez vlasti, odnosno zakon nekome omogućuje nepripadajuće abnormalne prihode.Predsjednik Vlade s plaćom od tri tisuće eura, a direktor državnog monopolista od tri puta više, a što je sića prema postotku od ugovora sa pružateljima usluga. A vide se samo u javnosti kao kupili su u HŽ-u nove automobile. Te socijaliste treba prodati Njemačkim željeznicama kao T-com. Žive na račun državnog proračuna i još se bahate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here