Home Vijesti 17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

1967
1

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 35 prometnih nesreća u kojima je, nažalost, jedna osoba smrtno stradala, tri su teže, a 11 je osoba lakše ozlijeđeno.
 Smrtno je stradao hrvatski državljanin, koji je kao suvozač u osobnom vozilu sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila 17. svibnja oko 22,25 sati na državnoj cesti DC 3 kod  Vrbovskog.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 19. svibnja oko 6,20 sati u Krešimirovoj ulici u Rijeci jedna je osoba teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo prilikom skretanja osobnog vozila Renault riječkih registracijskih oznaka iz Ulice Nikole Tesle u Krešimirovu ulicu. Ovim vozilom je upravljao  52-godišnji hrvatski državljanin  krećući se u smjeru Žabice. U bočni dio njegova vozila udarila je Škoda kojom je  iz smjera Žabice u smjeru Mlake upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin.
Poradi pružanja liječničke pomoći obojica vozača prevezena su u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je vozač Renaulta zadobio teške tjelesne ozljede, dok je vozač Škode lakše ozlijeđen. Okolnosti prometne nesreće još se utvrđuju.

Od ostalih događaja zabilježenih u prometu izdvajamo događaj od 18. svibnja u Rijeci u kojem je sudjelovao  17-godišnji hrvatski državljanin. Policijski službenici zamijetili su navedenoga oko 2.45 sati u Trpimirovoj ulici, gdje je upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Unatoč zvučnim i svjetlosnim znakovima policijskih službenika, nastavio se kretati nedozvoljenom brzinom u smjeru ulice Riva zatim preko ulica Ivana Zajca, Fiumare sve do ulice Žrtava fašizma, gdje je redom prolazio kroz upaljena crvena svjetla na semaforima. Prilikom bijega  nepropisno je pretjecao druga vozila tzv. slalom vožnjom, a u ulici Žrtava fašizma se kretao se i zabranjenim smjerom. Kretanje je nastavio u smjeru  Belvedera, odnosno Kozale, gdje je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna vozila te u zid.

Utvrđeno je kako je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,01 g/kg, bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije i prometnom dozvolom kojoj je istekao rok važenja.  Zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i počinjenja drugih prometnih prekršaja, 17-godišnjak je procesuiran i sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.  

U Rijeci je jučer, 19. svibnja zbog izazivanje prometne nesreće pod utjecajem alkohola priveden 28-godišnji hrvatski državljanin. On je oko 1.15 sati na području Drenove upravljao osobnim vozilom marke Renault Megane, riječkih registracijskih oznaka te je izgubivši nadzor nad vozilom u zavoju na Kablarskoj cesti udario u zid.

Kod Ravne Gore je sat vremena kasnije oko 2.50 sati policija zaustavila vozača osobnog vozila marke Mazda, kutinskih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao bez ikakvih osobnih dokumenata. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u policijske prostorije gdje je utvrđeno da je riječ o 17-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. 

Osim spomenutih počinitelja, prometna policija je u Rijeci, u subotu, 18. svibnja prekršajno prijavila i 35-godišnjeg vozača. Zatečen je na Muzejskom trgu oko 2 sata, gdje je osobnim vozilom marke Audi, riječkih registracijskih oznaka, upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,29 g/kg.
Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

1 COMMENT

  1. Čujte, meni je žao kad čujem ovakve stvari. Tko mu je dao auto? gdje su mu roditelji? Mogao je poginuti. Danasnja omladina, doista ne znam o cemu se radi, idu piju, puse, drogiraju se, kockaju se…Samo prema https://sr.casino.guru/ sajtu koliko su odbili registracija maloljetnih lica, to nije normalno…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here