Home Mozaik ‘Ne znam koliko njih me je silovalo, bila sam pijana’: Ispovijest glumice...

‘Ne znam koliko njih me je silovalo, bila sam pijana’: Ispovijest glumice koja boluje od neizlječive bolesti

224
0

Selma Blair, holivudska glumica kojoj je 2018. dijagnosticirana multiplaskleroza, odlučila je otvoreno progovoriti o svojoj borbi protiv alkoholizma i višestrukim seksualnim napadima koje je doživjela kao tinejdžerica.

– Alkohol sam tretirala kao utjehu, mehanizam suočavanja – priznala je Blair u “Vanity Fairu”.

– Kad sam se prvi put napila, bilo mi je to otkriće. Pila sam cijelo vrijeme, svjetlost je sijala kroz mene, ispunjavajući me Božjom toplinom. Sa sedam godina praktički smo kod kuće imali vino i nitko se nije obazirao na to koliko sam popila. Taj osjećaj nije bio Bog, nego fermentacija. Pomislila sam: Pa ovo je veliko razočarenje, ali pošto se pokazalo da iz boce osjećam toplinu Gospodnju, hvala Bogu da postoji takva boca – priznala je Selma u svojoj autobiografskoj knjizi “Zla beba”.

– Prvi put sam se te večeri napila. Na kraju su me stavili u krevet sa sestrom Katie. Ujutro se nisam mogao sjetiti kako sam tamo stigla.

Selma objašnjava da isprva nije pila da bi se napila, samo je pila “brze gutljaje kad god bi se pojavila tjeskoba”.

– Obično uopće nisam bila pijan. Postala sam stručnjak za alkoholizam, vješto skrivajući tajnu.

Kada je Selma bila u tinejdžerskim godinama, njena ovisnost o alkoholu počela se pogoršavati.

Glumica je ispričala o jednom posebno traumatičnom incidentu tijekom proljetnog raspusta s fakulteta kada je silovana nakon što je cijeli dan pila.

– Ne znam jesu li me dvije osobe silovale. Jedna od njih je sigurno – priznala je Selma.

– Postala sam mala i tiha i čekala sam da završi. Voljela bih da mogu reći da je ono što mi se dogodilo te noći bila halucinacija, ali nije. Mnogo sam puta bila silovana jer sam bila previše pijana da bih izgovorila riječi: “Molim vas, prestanite. “. Samo što je ovaj put bio brutalan. Svaki incident sam skrivala mirno i posramljeno – rekla je Blair.

Glumica nikada prije nije pričala o seksualnom napadu:

– Moj osjećaj traume bio je veći nego što sam mislila. Nisam shvaćala da je napad tako važan događaj u mom životu. Bilo me je toliko sram i imala sam jak osjećaj krivnje. Stavila sam svoja sjećanja na papir. A onda sam uspjela poraditi na tome s terapeutom i stvarno sam se riješila tog tereta srama.

U intervjuu za Today’s show, Selma Blair je također rekla da joj je opisivanje ovih traumatskih događaja, uključujući učiteljičino iskustvo nasilja, pomoglo da shvati da je žrtva:

– Ti to zakopaš. Ti to stvarno radiš, ozbiljno je da su se te stvari dogodile i taj sram držiš u ćelijama.

Selma Blair trijezna je od 2016. i nada se da će njezin dnevnik, koji će biti objavljen ovog tjedna, pomoći onima koji se bore sa sličnim problemima:

– Ovu sam knjigu napisala za svog sina i za ljude koji pokušavaju pronaći najdublju rupu u koju mogu ući dok bol ne nestane.

Previous articleTrojica muškaraca pretukla muškarca na stanici, ljudi navijali: Mišljenja o incidentu podijeljena (VIDEO)
Next articleMarin Blažević odgovorio Bojanu Šoberu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here