Home Vijesti 4 teže i 59 lakših prometnih nesreća prošlog tjedna

4 teže i 59 lakših prometnih nesreća prošlog tjedna

479
0

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 63 prometne nesreće, od kojih su četiri teže, a 59 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe, nažalost, smrtno stradale,  tri su osobe teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 500.200 kuna.
U nesrećama su sudjelovala četiri strana državljana, tri pješaka, kao i četiri alkoholizirana vozača.
U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 352 vozača, od kojih je kod njih 43 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.
Od alkoholiziranih vozača, 18 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, 17 ih je iznad 35. godine života, dok ih je 10 evidentiranih u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je 49-godišnjem hrvatskom državljaninu u subotu, 30. ožujka.  Posada policijskog presretača zatekla ga je oko 17.15 sati u mjestu Belo Selo kod  Vrata kako u alkoholiziranom stanju upravlja osobnim vozilom marke Ford, pulskih registarskih oznaka. Osim toga, utvrđeno je da je riječ o vozaču recidivistu koji upravlja vozilom pod utjecajem alkohola.
Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here