Home Mozaik 5 zanimljivosti o filmu “Pretty woman”

5 zanimljivosti o filmu “Pretty woman”

130
0
pretty woman

Otkrijmo poneku anegdotu o romantičnoj komediji koja je natjerala milijune gledatelja na sanjarenje

 “Pretty woman” je snimljen 1990. godine u režiji Garryja Marshalla, a govori o Vivian Ward (Julia Roberts) i Edwardu Lewisu (Richard Gere), dvije suprotne ličnosti koje su spajile slučajnost i ljubav. Otkrijmo 5 zanimljivosti vezanih uz snimanje ovog slavnog igranog filma.

Glumci

Možete li zamisliti “Pretty woman” bez kultnih zvijezda Julije Roberts i Richarda Gerea? Ipak, čini se da oni nisu bili prvi izbor producenata. Za ulogu Vivian Ward glasovalo se između imena od određene važnosti, poput Madonne, Sandre Bullock i Meg Ryan, Sarah Jessice Parker, Drew Barrymore i Kristin Davis također su bile među razmatranim imenima. Za ulogu Edwarda Lewisa u producentskoj bilježnici su bili završili Sylvester Stallone i John Travolta. Neke glasine spominju i Christophera Reevea, Daniela Day-Lewisa, Denzela Washingtona i Alberta Brooksa.

Naslov 

Početni naslov bio je “3000$”. To je iznos novca koji Edward nudi Vivian da s njim provede tjedan dana. Međutim, produkcija je shvatila da bi taj naslov zvučao previše anonimno i neprivlačno. Otuda i odabir “Pretty woman”.

Žanr

Za više od jedne generacije gledatelja, “Zgodna žena” je suštinska romantična komedija. Ipak, u početnim je planovima referentni žanr morao biti drugi. Produkcija je namjeravala napraviti film dramatične strukture, sposoban da se na puno oštriji način pozabavi temom prostitucije u Los Angelesu. Kao da to nije dovoljno, lik Vivian morao je biti ovisan o kokainu, a Edward je morao preuzeti ulogu njezinog mogućeg spasitelja.

Improvizirana sekvenca

Jedan od najpoznatijih i najcitiranijih trenutaka filma nije isprva bio predviđen u scenariju. To je scena u kojoj Edward namjerava pokazati dijamantnu ogrlicu Vivian. U tom trenutku vidimo ženu kako približava ruke prema dragulju, kada Edward neočekivano zatvori spremnik predmeta. Tu je gestu na licu mjesta improvizirao Richard Gere, ali je bila toliko funkcionalna da je ostala u finalnoj verziji.

Izbrisane scene

“Pretty woman” je toliko poznat da su čak i izbrisane scene s vremenom postale poznate. Zapravo, neke vrlo ‘slasne’ sekvence vidljive su na YouTubeu. Poput one koja vidi kako Vivian začinja svoj odrezak cijelom tubom kečapa. Zatim scena jahanja u vrijeme zalaska sunca. Ili – izazvan Vivianinim drogama – trenutak borbe između Edwarda i nekih kriminalaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here