Home Vijesti 50.000 eura za Ryanair u Rijeci

50.000 eura za Ryanair u Rijeci

521
0

Tri godine nakon otvaranja razgovora s Ryanairom, čini se da se približio trenutak slijetanja prvog zrakoplova ove kompanije na aerodrom na otoku Krku. S ciljem dovođenja niskobudžetne avio-kompanije Ryanair u Zračnu luku Rijeka i poticanja povećanja putničkog prometa na aerodromu, Grad Rijeka će u suradnji s partnerima sufinancirati marketinške aktivnosti avioprijevoznika. Dosadašnji pregovori rezultirali su ponudom Ryanairomda da od travnja do listopada, dva puta tjedno, održavaju redovne linije s Londonom i Stockholmom. Podsjetimo, u prvoj rundi pregovora Ryanair je Rijeci ponudio povezanost s aerodromom Pisa, riječki pregovarači su tu ponudu odbili pa je linija završila u Zadru koji je osim Pule glavna aviodestinacija ove niskobudžetne kompanije u Hrvatskoj. U međuvremenu je Ryanair dogovorio letove i s osječkog aerodroma, u tijeku su dogovori i sa Zračnom lukom Zagreb, a sada je napokon na red došla i Rijeka.

Ryainair je zainteresiran da tijekom sedam mjeseci zrakoplovom kapaciteta 189 sjedala povezuje Zračnu luku Rijeka s Londonom (Stansted) i sa Stockholmom (Skavasta), dva puta tjedno za svaku destinaciju, pri čemu se računa na 75%-tnu popunjenost zrakoplova. U Ryanairu predviđaju da će tijekom sezone letenja na Zračnu luku Rijeka dovesti oko 28.000 putnika, a koristi od sklapanja takvog ugovora bile bi mnogostruke za čitavu regiju, u prvom redu u pozicioniranju Zračne luke Rijeka na turističkoj karti Europe.

Zahtjeva se potpisivanje dva nezavisna ugovora, s time da je već potpisan ugovor između Ryanaira i Zračne luka Rijeka, kojim se osiguravaju tehničkih preduvjeti za letove. U tijeku je razmatranje prijedloga Ugovora o pružanju marketinških usluga koji treba biti potpisan između tvrtke Airport Marketing Servicesa, čiji je vlasnik Ryanair i Turističke zajednice PGŽ-a, kojim se uređuju međusobni odnosi u vezi s marketinškim uslugama i uvjetima oglašavanja na web-stranicama Ryanaira. Prema prijedlogu financiranja, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) bi osigurala 125 tisuća eura, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka po 50 tisuća eura, a turističke zajednice Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije po 11,500 tisuća eura. O tome hoće li Hrvatska turistička zajednica prihvatiti 50% sufinanciranje oglašavanja, a temeljem prijave TZ PGŽ-a na Javni poziv HTZ za oglašavanje u promotivnim kampanjama i/ili promotivno/prodajnim kanalima organizatora putovanja, trebalo bi se, po neslužbenim informacijama, znati danas. Odobri li HTZ manji iznos od planiranog za program Ryanaira, ostali sudionici će morati povećati svoje učešće u financiranju marketinške promocije. (rijeka.hr/RD)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here