Home Sport 500 dana od ostavke Keka u Gorici, hoće li Rijeka danas prekinuti...

500 dana od ostavke Keka u Gorici, hoće li Rijeka danas prekinuti crni niz?

556
0

“Gorica je zasluženo pobijedila, a ja sam se čuo s predsjednikom Miškovićem i dogovorili smo se da je najbolje da odem s klupe Rijeke. Hvala vam”, rekao je Matjaž Kek i izjurio iz sobe.

Od tog trenutka koji je bio trenutak kraja jedne ere u povijesti ‘bijelih’, prošlo je točno 500 dana. Rijeka je promijenila dva trenera ali Gorica je za njih i dalje crna mačka.

Ako bi morao izdvajati koja mi je pobjeda protiv Rijeke najdraža, rekao bih da je to ta. Ipak je prva, a kad se još i dogodi da se zapišeš u povijest HNL-a kao momčad koja je ‘kriva’ što je otišao trener poput Keka, dodatno dobije na težini”, kaže Igor Čagalj za Germanijak, koji je sudjelovao u prve tri pobjede nad Rijekom.

“Dobro pamtim i onu pobjedu na otvaranju proljeća prošle sezone. Došli smo u Rijeku izravno s pripremama, potpuno ‘našpanani’ i odigrali sjajnu utakmicu, dobili 3-1”, sjeća se Čagalj utakmice u kojoj je Gorica prvi put igrala bez tek transferiranog Atiemwena, ali s novim otkrićem Kristijanom Lovrićem u njegovoj ulozi.

“Uništio” je Lovrić Rijeku u toj utakmici, baš kao i u onoj sljedećoj, koju je Gorica dobila 1-0. Potez odluke Lovrić je povukao u 48. minuti i tu je priča o crnom mački mogla krenuti. Kad se na to nadovezao još i četvrti, kad Igor Bišćan istrčao s drugom postavom i uvjerljivo izgubio (2-0) u Velikoj Gorici, pa kad je onda još i Simon Rožman izgubio na Rujevici, i to golom u 92. minuti za konačnih 2-1, svi su elementi spojeni u cjelinu. Crna mačka, da crnja ne može biti…

Ipak, prema kladioničarima, Rijeka je danas blagi favorit pa se na pobjedu Rijeke dobije kvota 2,40, neriješeno 3,50 dok je kvota na pobjedu Gorice 3,40. Utakmica počinje u 17:30, je li vrijeme za prekid crnog niza?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here