Home Vijesti 60-godišnjak ogradio tuđe zemljište i napravio štetu veću od 2 milijuna eura

60-godišnjak ogradio tuđe zemljište i napravio štetu veću od 2 milijuna eura

121
0

Služba općeg kriminaliteta primorsko-goranske policije provela je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Na tuđe zemljište je dovezao svoje građevinske strojeve

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 60-godišnjak kao vlasnik građevinskog obrta s područja Primorsko-goranske županije u razdoblju od veljače 2021. pa do travnja ove godine neovlašteno zaposjeo građevinsko zemljište na Cerniku kod Rijeke, u vlasništvu tvrtke iz Šibensko-kninske županije, na koje je bez znanja vlasnika dovezao svoje građevinske strojeve (rovokopače, drobilice i kamione) radi obrade iskopanog materijala i tehničko-građevnog kamena.

Tako je dovoženjem, drobljenjem, separacijom, utovarom i odvozom teških građevinskih strojeva, gusjeničara i rovokopača znatno oštetio betonski plato zemljišta, ali i zatrpao odvodni kanal oborinskih voda te druge kanale i izvore vode. Ukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na više od 2.256.000 eura.

Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora 60-godišnji osumnjičenik je po završetku istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. (index)

Previous articleLjubljansko Delo: Slovenci će uskoro pokupovati cijelu Hrvatsku, vlada pomana za nekretninama u Istri i na Kvarneru
Next article Let 3 odradio zadnju probu prije nastupa u polufinalu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here