Home Sport Akciju prikupljanja otpada za potrebe sufinanciranje Kupa Hrvatske u košarci za osobe...

Akciju prikupljanja otpada za potrebe sufinanciranje Kupa Hrvatske u košarci za osobe u kolicima

576
0

Danas su predstavnici riječkog Košarkaškog kluba „Flumen Sancti Viti“ predstavili akciju prikupljanja otpada među građanima Rijeke za potrebe sufinanciranja završnice Kupa Hrvatske u košarci za osobe u kolicima. Konferencija za medije održana je u prostorijama Arcus prerade na adresi Ružićeva 27 u Rijeci. Na konferenciji su o projektu govorili Veljko Karabaić – pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Miljenko Mišljenović – dopredsjednik Saveza sportova osoba s invaliditetom Grada Rijeke te ispred Organizacije Siniša Kuharić predsjednik Košarkaškog kluba „FSV“.

DSCF6584

Dio sredstava za natjecanje i za daljnje aktivnosti „FSV-a“ osigurat će se od prikupljenog otpada u akciji koja će se provoditi naredna dva mjeseca uoči Kupa po riječkim mjesnim odborima. Kako bi poruka o radu „FSV-a“ i finalu košarkaškog Kupa Hrvatske za osobe s invaliditetom došla do što većeg broja građana i donatora otpada, pozivamo vas da se odazovete našem pozivu i medijskim praćenjem doprinesete uspjehu ovoga projekta.

Košarkaški klub „Flumen Sancti Viti“ prvi je u Hrvatskoj još prošle godine krenuo u prikupljanje plastičnih boca kako bi došao do sredstava potrebnih za rad s djecom. Tijekom prošle godine članovi i simpatizeri FSV-a prikupili su više od 55.000 praznih boca čime su osigurali financijska sredstva za pokrivanje najvećeg dijela troškova. U klubu trenutno 5 trenera radi s više od 60 djece standardne populacije kao i s desetero djece s poteškoćama u razvoju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here