Home Biznis Ako koristite Twitter trebali biste odmah promijeniti lozinku evo i zašto!

Ako koristite Twitter trebali biste odmah promijeniti lozinku evo i zašto!

260
0

Osobni podaci više od 200 milijuna korisnika Twittera u srijedu su procurili i prodaju se na hakerskoj platformi Breached, izvještavaju svjetski mediji. 

Prema Bleeping Computeru, hakeri su već od srpnja 2022. na forumima i tržištima kibernetičkog kriminala prodali i distribuirali ogromnu količinu podataka s korisničkih profila na društvenim mrežama, uključujući telefonske brojeve, adrese e-pošti, kao i imena i datume izrade profila.

Sve je počelo 2021., kad su hakeri počeli koristiti Twitterov API, koji je od ljudi tražio upisivanje telefonskih brojeva i adresa kako bi provjerili jesu li povezani s Twitter ID-jem. Hakeri su uzimali te podatke i koristili javne informacije, privatne adrese e-pošti i telefonske brojeve kako bi stvorili profile korisnika Twittera.

Bleeping Computer kaže da to ovisi o tome je li vaša e-pošta objavljena u prijašnjim povredama podataka. Međutim, spomenuli su besplatnu uslugu upozorenja o kršenju podataka pod nazivom Have I Been Pwnd (HIBP), koja obavještava o curenju podataka s Twittera.

Ovaj alat upozorava pretplatnike ako je njihova e-pošta hakirana. Sve što je potrebno je posjetiti HIBP i upisati svoj e-mail. Ako su e-poruke procurile, platforma će vas obavijestiti jeste li na popisu otkrivenih povreda podataka, što uključuje i Twitter.

Previous articleMartinović vodio Hrvatsku do pobjede protiv Makedonije u pripremi za SP!
Next articlePrinc Harry u knjizi pisao i o svom penisu: ‘To je postajalo sve veći i veći problem’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here