Home Najnovije Aktualni sat o Letu3, neboderu smrti i Strčićevim financijskim izvještajima

Aktualni sat o Letu3, neboderu smrti i Strčićevim financijskim izvještajima

1061
7

Vijećnik Hrvoje Burić (HDZ) na aktualnom satu je iznio podatke o gubicima koje su u poslovanju proteklih godina imale tvrtke Ivana Šarara, između ostaloga i tvrtka Manufaktura, upitavši je li se gradonačelnik na temelju tih podataka odlučio za Šarara kao novog pročelnika za kulturu. Zanimalo ga je i zašto članovi grupe Let 3, čiji je član bio i Šarar, gradski proračun drže kao svoju “prćiju”, budući da Grad Rijeka radi s tvrtkom Manufaktura, gradonačelnik je jednom članu Leta 3 dao stan na korištenje, a sredstva koja su isplaćena za nastup Leta 3 na jednom od dočeka Nove godine taje se kao poslovna tajna.


foto: rijeka.hr

Gradonačelnik Obersnel odgovorio je kako je Grad Rijeka s tvrtkom Manufaktura poslovao sukladno zakonu, o čemu postoji dokumentacija i jasan rezultat, podsjetivši kako je poslovni odnos detaljno opisan u odgovoru na vijećničko pitanje. Dodao je kako je grupa Let 3 višestruko nagrađivana, između ostaloga dobitnik je Porina, pa je gradonačelnik članu grupe, slično kao i drugim zaslužnim građanima, umjetnicima, sportašima, policajcima, liječnicima i drugima, dodijelio stan na korištenje. Što se tiče iznosa isplaćenog Letu 3 za nastup na dočeku Nove godine, Grad Rijeka je poštivao stav grupe, kao i svih drugih izvođača, da iznos ostane poslovna tajna, dok su građani dobili informaciju koliko je stajala cjelokupna organizacija dočeka.

Denis Pešut (Lista za Rijeku) gradonačelnika je pitao za komentar podatka prema kojem Povijesno društvo Rijeka akademika Petra Strčića godinama ne dostavlja financijske izvještaje za svoje programe, a uredno iz godine u godinu dobiva sredstva od Odjela za kulturu. Gradonačelnik je odgovorio kako mu taj podatak nije poznat, ali mu je poznato da dotična udruga izvršava programe. Pešut je podsjetio da im je to zakonska obaveza i zatražio pismeni odgovor.

Dinko Beaković (PGS) je gradonačelnika upitao potražuje li Grad Rijeka preko 900.000 kuna od stanara ‘nebodera smrti’ u Čandekovoj ulici, budući da gradonačelnik tvrdi da ne potražuje, a odvjetnički ured da potražuje. Obersnel ga je optužio da manipulira istinom, te da Grad Rijeka nema veze s potraživanjima te PGS-ovce još jednom optužio da su stanare nagovarali na sudski spor. Beaković je iznerviran gradonačelnikovim odbijanjem odgovaranja na pitanje tražio od predsjednica Gradskog vijeća da upozori Obersnela ili njega samog opomene ili izbaci iz sjednice. Nakon što Pešić Bukovac nije reagirala sa sjednice se je samoizbacio Beaković. (rd)

7 COMMENTS

  1. KURCEM u čelo GONITE se više nemože vas niko gledat smeća KRADEZEOVSKA ja bi umjesto leta 3 u rijeku stavio ovako urbanog thomsona il grdovića i napit se s našim rođamama it ercegovine ma gonite se više od kud ste i došli ,borite se protiv korupcije a 96 % POSTO HDZA su barem nes pokrali il nekom nes namjestili .bezlicna smeća dok je bio smranader u rijeckom hdzu ste drzali njegovu ogromnu sliku i stovali ga ko boga.i jos ste na vlasti .a pokrali ste sve i sad sami sebe smjesate u zatvore pa dosta je više.FORZA FIUME .SMRT BALKANIZMU

  2. Ali zaista, što je to LET #3napravio tako dobro da bi ga trebali cijeniti, plaćati im doprinose, radni staž, zdrastveno osiguranje, davati stanove…neka mi netko odgovori na ovom forumu.

  3. Očito je Let3 odlično odradio svoj zadatak dobiven od Obija i potpuno je jasno da im se sada mora odužiti. Neznam zašto OBI ne pjeva u tom Letu3, HDZ je svoje lopove strpao u zatvor i tu je veličina te stranke koja će zasigurno ponovno dobiti izbore.

  4. govna hdzeovska imaju još morala nešto pričati o drugima a unuštili su državu
    a ovaj ma…. od neka ide ljubit g…svojo pred…..
    nadam se da će legendarni Letovci napravit i od toga neku pjesmicu

    buriću omađijaj me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here