Home Vijesti Aktualni sat: Od šamana do supermana…

Aktualni sat: Od šamana do supermana…

1326
0

Danas je održana posljednja sjednica Gradskog vijeća grada Rijeke u ovom sastavu. Uz onaj službeni dio sjednice, dio aktualnog sata imao je i prizvuk loše komedije. HDZ-ov Hrvoje Burić iskoristio je vrijeme aktualnog sata i postavljao pitanja uz mnoštvo stilskih figura naslovivši ih na adresu: “Vizionara ili možda šamana, ta mi se riječ više sviđa” na što je dobio i odgovor:

– Ja bih vas molio gospodine Buriću da uz moje ime ne spominjete različite pridjeve. Budite sigurni, ja imam veliki raspon pridjeva koje bi mogao spomenuti uz vaše ime, ali mislim da to nije razina komunikacije niti među pristojnim ljudima a pogotovo ne u ovoj Gradskoj vijećnici. Ali ukoliko u tome budete baš inzistirali, ja ću vam to zadovoljstvo priuštiti. Sa šamanima ja nemam iskustva, to ćete morati pitat svoje kolege. Vi imate gradonačelnike šamane, i to vjerojatno na veliko zadovoljstvo vaše stranke, odgovorio je na Burićeva pitanja Gradonačelnik Vojko Obersnel.

Gradonačelniku na posljednjoj sjednici nije ostao dužan ni Burićev stranački kolega Darko Franić, koji je kazao da gradonačelnik nikad nizašto nije kriv te da niti jednu pogrešku nije priznao.
– Gospodine gradonačelniče, da li ste vi zaista Superman ili ste samo genijalac?, upitao je gradonačelnika Franić.

Gradonačelnik, međutim, ovo pitanje nije htio komentirati.
– Mislim da je bespredmetno da odgovaram na ovakva pitanja. Očito je da vam ovog puta nitko nije mogao niti napisati pitanje, pošto se vidi da ste ovo sami izmislili, odgovorio je Obersnel.

Vijećnici su raspravljali o mandatnom izvješću za razdoblje od 2005. do 2009. godine. I dok su od strane HDZ-a stizale osude gradske vlasti zbog nerealiziranih projekata, SDP-ovci su ustrajali na onome što je napravljeno.

Ton rasprave najbolje je dočarala Dorotea Pešić-Bukovac:
– Ja vas molim svih da ne dobacuju kako bi se govornici mogli koncentrirati. Budite ipak malo pristojni prema svojim kolegama, kazala je Pešić-Bukovac pokušavajući umiriti vijećnike. (R-1)

Previous articleRiječka luka: 3,1 milijuna tereta u prvom kvartalu
Next articleOpljačkao kladionicu mesarskom sjekirom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here