Home Vijesti Albanac, Kosovar i Ukrajinac švercali migrante na autocesti Rijeka – Zagreb

Albanac, Kosovar i Ukrajinac švercali migrante na autocesti Rijeka – Zagreb

436
0

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko nad 34-godišnjim kosovskim državljaninom i 45-godišnjim albanskim državljaninom, kazneno su prijavljeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, u petak, 7. travnja u jutarnjim satima na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su teretno vozilo marke Citroen Jumper, talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao Kosovar dok se u vozilu nalazilo devet državljana Iraka.

Riječ je o strancima koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske, a 34-godišnjak ih je po dogovoru za određeni novčani iznos trebao prevesti preko područja RH u druge zapadne zemlje Europske unije. Osumnjičenik ih je prevozio u vozilu koje nije namijenjeno za prijevoz putnika i u nehumanim uvjetima.

Dan kasnije u subotu, 8. travnja, na istom mjestu je zatečen i 45-godišnji Albanac koji je u osobnom vozilu marke Fiat, talijanskih nacionalnih oznaka, prevozio troje kosovskih ilegalnih migranata.

Obojica osumnjičenika su po završetku istraživanja zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku. Kazneno je prijavljen i 37-godišnji ukrajinski državljanin s reguliranim boravištem u RH, koji je također zatečen u subotu na autocesti kod Ravne Gore kada je u osobnom vozilu marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, prevozio troje iračkih državljana i jednog turskog državljanina.

Svi zatečeni ilegalni migranti su zatražili međunarodnu zaštitu pa su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here