Home Sport Albanci žestoko odgovorili Crnogorcima na podvođenje koze: ‘Vi ste sljedeći’

Albanci žestoko odgovorili Crnogorcima na podvođenje koze: ‘Vi ste sljedeći’

315
0

Predviđanja da će utakmice crnogorske Budućnosti i kosovskog Llapija u prvom kolu Konferencijske lige biti mečevi visokog rizika pokazala su se točnima. Navijači kluba iz Podgorice naime inače vrijeđaju Albance, kojih u Crnoj Gori živi značajan broj te zastupaju tezu da neovisno “albansko” Kosovo ne postoji, odnosno da je dio Srbije.

To su pokazali na prvoj utakmici u Podgorici, na kojoj je Budućnost pobijedila 2:0. Na njoj su Varvari, navijači domaćih, pjevali nekadašnju himnu Kraljevine Crne Gore “Onamo namo”, koja je u narodu poznata kao “Srpska Marseljeza” i koju je napisao kralj Crne Gore Nikola Petrović. Albancima posebno smetaju riječi pjesme:

“Onamo, ‘namo… da viđu Prizren! Ta to je moje – doma ću doć’! Onamo, ‘namo… za brda ona, gdje nebo plavo savija svod; na srpska polja, na polja bojna, onamo, braćo, spremajmo hod! Onamo, ‘namo… za brda ona Milošev, kažu, prebiva grob! Onamo pokoj dobiću duši, kad Srbin više ne bude rob”. Jasno je dakle da se ovom pjesmom Kosovo ističe kao dio srpskih zemalja te poziva navijače Budućnosti da na uzvrat otputuju u “Srbiju”, a ne na Kosovo.

Osim toga, navijači Budućnosti su uz veliki transparent s refrenom pjesme razvili također veliku zastavu, na kojoj strip junak Hogar, inače maskota Varvara, dvojici podvodi kozu dvojici Albanaca “zaljubljenih” u tu životinju. Na kraju prve utakmice protiv Llapija, Varvari su pred uzvrat na Kosovu skandirali “Idemo u Srbiju”.

Sve ovo razbjesnilo je Llapi, koji je preko društvenih mreža prije uzvrata pozvao na “mobilizaciju cijelog albanskog naroda, ne samo navijača Llapija: “Uprava kluba odlučila je da se ulaznice za revanš utakmicu prodaju po pristupačnim cijenama samo da bi stadion bio pun protiv onih koji su u Podgorici pokazali mržnju ne samo prema nama, već prema cijelom albanskom narodu”.

Na uzvratu u Prištini albanski navijači su se crnogorskima revanširali velikom kartom Velike Albanije, koja kao dio svog teritorija smatra i gotovo polovicu Crne Gore. Uz mapu velikog dijela Crne Gore obojenog u albansku boju istaknuli su i poruku “Vi ste idući”. Inače, Budućnost je prošla dalje jer je uzvrat završio 2:2.

Previous articleZabilježena je najniža cijena barela nafte od početka rata u Ukrajini
Next articleMostovci tvrde da je Isus od požara spasio kapelicu u Zatonu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here