Home Mozaik Američki plaćenik borio se za Ukrajinu, pa prešao na rusku stranu

Američki plaćenik borio se za Ukrajinu, pa prešao na rusku stranu

45
0

Kada je Rusija napala Ukrajinu prošle veljače, strani borci također su odlučili sudjelovati u obrani zemlje. Među njima je bio i John McIntyre (25), američki veteran koji je bodrio kolege Johnnyja Alabamu ili Bama, pridružio se međunarodnoj legiji teritorijalne obrane u veljači 2023. McIntyre je sjedio u restoranu u Moskvi i razgovarao s novinarom iz mreže RT o svojoj odluci.

McIntyre je prvi poznati strani borac koji je prešao neprijateljske linije i pridružio se Rusiji. U intervjuu za RT tvrdio je da je otišao u Ukrajinu s namjerom da što duže ostane u ratu, ali ga je šokiralo što su mnogi od njih “bili nacisti” koji su čak imali tetovaže nacističkih simbola, kaže McIntyre.

Dvojica legionara koji su radili izravno s McIntyreom rekli su da je bila pogreška pridružiti se i da je on nestabilna osoba koja je zapravo izazvala pustoš u Ukrajini i izbačena je iz Legije stranaca prije nego što je odlučio dezertirati. Videozapisi pokazuju Amerikance među uniformiranim borcima na terenu koji uzvikuju “Bog blagoslovio Ukrajinu” i “Jebi se, Rusija”.

Zatim je prešao na drugu stranu. Riječ je o problematičnom čovjeku koji često pije, a u borbi je mokrio u vojno vozilo, izgurao ukrajinske gardiste, a na kraju je dobio i zabranu rukovanja oružjem. Malcolm Nance, bivši časnik američke mornarice i stručnjak za borbu protiv terorizma koji se pridružio Ukrajinskoj internacionalnoj legiji u ranim danima rata i od tada je postao prepoznatljivo lice stranih boraca u Ukrajini, rekao je da je McIntyre od samog početka stvarao probleme.

“On je vrlo nestabilan lik, profesionalno je nesposoban i mentalno bolestan”, rekao je Nance. Dok su borci koji su razgovarali s Insajderom spominjali psihičko stanje spomenutog vojnika, govoreći o njegovim postupcima, psihička bolest sama po sebi ne mora nužno značiti spremnost za borbu, a legionari nisu stručno osposobljeni za procjenu psihičkog statusa osobe. Malo se zna o McIntyreovoj prošlosti, ali on je pohađao srednju školu Lincoln u Tennesseeju, a zatim je otišao na vojnu obuku u Fort Bliss.

Služio je u američkoj vojsci u vatrogasnoj postrojbi od lipnja 2015. do kolovoza 2017., ali nikada nije raspoređen, rekla je glasnogovornica američke vojske. Američka vojska nije mogla potvrditi što se dogodilo niti objaviti bilo kakve informacije o medicinskim ili osoblju vezanim uz njega zbog federalnih zakona o privatnosti.

Umirovljeni marinac Elliott Smith upoznao je McTyrea i rekao da je isprva ostavio dobar dojam, a onda su se počele događati čudne stvari. Kad su se približili bojnom polju, počeli su se suočavati s prijetnjom smrti. Jedne noći mi se povjerio da je vidio duha psa kojeg je ubio, rekao je Smith. “Pa sam pomislio, ‘OK, možda on nije baš normalan'”, rekao je.

Sljedeći put kada je McIntyre rekao Smithu da je FBI od njega tražio da prijeti ubojstvom osoblju Bijele kuće, rekao je Smith. “Kako je vrijeme prolazilo, povjerio mi se da je prešao na islam i da planira džihad”, rekao je Smith za Insider.

Previous articleOtišla u bolnicu zbog operacije slijepog crijeva, vratila se s bebom
Next articleVIDEO: Igrači Raya pokušali su zabiti penal kao Messi i Suarez. Uslijedio je debakl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here