Home Vijesti Ana Blečić Jelenović za N1: Mi nismo ni lijevo ni desno nego...

Ana Blečić Jelenović za N1: Mi nismo ni lijevo ni desno nego riječko, a SDP-ov seksizam je za Srednji vijek (VIDEO)

408
0

Kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Ana Blečić Jelenović iz Liste za Rijeku detaljno je objasnila zašto ustraje pri tome da je bila metom seksističkog napada, te da iza tog napada stoji SDP, prenosi N1.

“Da, inače sam odvjetnica koja je do sada bila poprilično apolitična. U jednom trenutku sam osvjestila da politika se pojavljuje u svakom segmentu mog života”, objasnila je kako je odlučila uključiti se u politiku:

“Vidjela sam koliko ljudi jako loše reagira nakon jednog jako dugog mandata, odlučila sam ponuditi novi pristup.”

Prvi meme bio mi je smiješan
Dalje je objasnila što se to događalo u Rijeci za vikend, odnosno seksistički ispad.

“Nisam ih optužila, samo sam izrazila osudu ovakvog pristupa u kampanji”, kazala je.

“U svom poslu se susrećem sa svakakvim situacijama, ali ovo stvarno spada u Srednji vijek”, objašnjavala je da je bila iznenađena, “Nije mi to bilo u skladu s Rijekom koja je, kako kažete, otvoren grad.”

Rekla je da je otvorena stranica na Facebooku koju nije posjećivala, ali je povremeno dobivala sadržaje odatle, meme s te stranice. Prvi meme koji je stigao do nje, bila je doskočica da će joj nezavisni kandidat Davor Štimac, kad on postane gradonačelnik, pokloniti Golf 3. Doskočica je bila u tome što ona u svojoj kampanji koristi kao metaforu Golf 2 za opisati dosadašnje vođenje Rijeke.

“Bilo mi je smiješno”, rekla je.

Nije reagirala niti na doskočicu da će joj dr. Štimac, kad osvoji izbore, pokloniti pedometar.

“Reagirala sam na meme koji se pojavio za vikend, koji je bio vezan uz dio mog programa koji je vezan za obalu. Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj koji nema ingerenciju nad svojom obalom. U programu sam jasno naglasila da ćemo nastojati otvoriti pregovore države, županije i grada da vratimo obalu Rijeci. Izašao je meme da će dr. Štimac vratiti obalu Rijeci, a (ispod toga je pisalo) mene staviti na obalu. Poslovično znate tko se na obali nalazi. Ja sam to shvatila da me prozivaju da sam prostitutka”, pričala je dalje.

“U ponedjeljak sam sazvala izvanrednu konferenciju i osudila da je to seksistički pristup”, kazala je.

Rekla je da je “sigurna” da je riječ o djelu nekoga iz SDP-a zato što su sve te objave lajkali članovi i pristaše SDP-a, kao i zato što nijedna šala na stranici nije ciljala na kandidata SDP-a.

Opisala je dalje gdje su politički ona i njena stranka:

“Ja sam više u centru. Mi u Listi za Rijeku volimo reći da nismo niti lijevo niti desno, nego da razmišljamo riječki.”

Nabrojala je potom probleme Rijeke: Netransparentni proračun, problem obale, raspršena administracija na nekoliko lokacija, projekti koji nisu dovršeni, to što poduzetnici odlaze iz grada, visoki prirezi i komunalne naknade i to što odlaze mladi.

Na pitanje vjeruje li da će Marin Miletić kao kandidat Mosta, koji je objavio anketu, biti pobjednik tih izbora, odgovorila je:

“Bit ću neskromna pa ću reći da ne, nego ću ja to zauzeti.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here