Home Sport Anas ostao bez kapetanske vrpce

Anas ostao bez kapetanske vrpce

931
0

Najnoviji iskorak Anasa Sharbinija na naslovnice brojnih hrvatskih dnevnika, koji nije motiviran njegovim dobrim igrama već blago rečeno nepredvidljivim i neodgovornim potezima izvan granica igrališta, po svemu sudeći neće proći bez posljedica kada je u pitanju njegov klupski status. Čelni čovjek kluba Ivan Vanja Frančišković nije ustuknuo i odlučio sve zajedno »gurnuti pod tepih«, već reagirati poput predsjednika kojemu je stalo do očuvanja ugleda kluba. Frančišković je najavio mogućnost da Anas, barem dok cijeli slučaj ne dobije policijski ili sudski epilog, ostane bez kapetanske vrpce! Tu nakanu predsjednik kluba neće provesti u djelo bez prethodnih konzultacija s trenerom Robertom Rubčićem i direktorom Mariom Rubešom iz samo jednog razloga: predsjednik kluba ne želi narušavati trenerov autoritet koji je na terenu i u svlačionici neupitan.

– Sastat ćemo se i zajednički razmotriti taj moj stav koji je trenutno osobne naravi. Predsjednikova u klubu ponekad nije zadnja jer je to ipak područje direktne odgovornosti trenera, ali smatram da smo kao klub dužni reagirati bez obzira na to što mi u ovom trenutku još ne raspolažemo pouzdanim činjenicama što se točno dogodilo – govorio je Frančišković i objasnio da mu tim potezom nije namjera unaprijed osuditi Sharbinija po svim točkama »optužnice« već jednostavno ukazati na to da se kapetan momčadi nije smio dovesti u takvu situaciju i između ostaloga okaljati klupski obraz.

Uostalom, prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao najbolji igrač »Rijeke« dogodila se u gluho doba noći sa subote na nedjelju. Anasu je kao profesionalnom sportašu sigurno bilo primjerenije u to doba odmarati nego jurcati automobilom po gradu i okolici bez obzira na činjenicu da se nesreća zbila u noći uoči slobodne nedjelje.

– Razumijem mlade ljude i njihovu potrebu za provodom. I ne želim unaprijed suditi o cijelom slučaju, barem dok policija ne utvrdi sve činjenice, ali same indicije koje su se pojavile govore dosta. Moj će prijedlog biti da se nekom drugom igraču uruči kapetanska vrpca barem dok se cijeli slučaj ne rasvijetli – dodao je Frančišković, koji je svoju reakciju na Sharbinijevo (ne)djelo započeo u malom drukčijem tonu.

– U ovom trenutku najvažnije je zdravlje jedne mlade osobe. Nadam se da će se što prije oporaviti. Mislim da je to dugoročno gledano najvažnije. Kao predsjednik kluba i kao građanin ovoga grada želim ozlijeđenoj djevojci što brži oporavak – rekao je predsjednik »bijelih«. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here