Home Biznis Angela Merkel odbila siguran posao u UN-u

Angela Merkel odbila siguran posao u UN-u

362
0

Bivša njemačka kancelarka zahvalila je šefu UN-a Antoniju Guterresu “i dala mu do znanja da neće prihvatiti ponudu.” Navodno joj je ponuđena prilika da predsjeda savjetodavnim tijelom na visokoj razini.

Bivša kancelarka Angela Merkel odbila je ponudu glavnog tajnika UN-a Antonija Guterresa za posao, javio je u srijedu njezin ured i izvori iz UN-a.

Merkel je “prošli tjedan razgovarala s glavnim tajnikom UN-a, zahvalila mu i dala mu do znanja da neće prihvatiti ponudu”, priopćio je njezin ured.

Koju je ulogu Merkel odbila?


Guterres je ponudio Merkel predsjedavanje UN-ovim savjetodavnim tijelom na visokoj razini za globalna javna dobra, rekli su izvori iz UN-a. Savjetodavni odbor jedan je od vodećih reformskih projekata koje je Guterres predložio UN-u u svom drugom mandatu, koji je započeo u siječnju.

Tijelo će “identificirati globalna javna dobra i druga područja od zajedničkog interesa u kojima su poboljšanja nacionalnih vlasti najpotrebnija, te predložiti rješenja kako bi se to moglo postići”, prema izvorima UN-a na kojd se pozivaju njemački mediji.

Globalno javno dobro uključuje teme kao što su ozonski omotač, cjepiva i globalna trgovina.

Previous articleFokus istrage prebačen na Matejev mobitel
Next articleGlobalni trend: sve manje mladih prati sport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here