Home Mozaik Apstraktna monarhija na Kantridi

Apstraktna monarhija na Kantridi

912
0

This image has an empty alt attribute; its file name is franjojosip.jpg

“Njegovom apostolskom veličanstvu, našem svietlom vladaru i gospodaru, Franji Josipu Prvom, caru austrijskom, kralju ugarskom i českomu, dalmatinsko-hrvatsko-slavonskomu, galičkomu, lodomerskomu, ilirskomu, nadvojvodi austrijskom… osobito su vjerni bili mnogi građani Indeficienter – grada, Rijeke, koja je tijekom njegovih sedamdesetak godina vladanja (1848.-1916.) doživjela svoje, valjda jedino zlatno doba…”

Kao najavu uzbudljivih aktivnosti u kontekstu programa Apstrakna monarhija u 2019.-2020. godini, pozivamo Vas na ovaj neuobičajeni happening gdje će Vam se predstaviti umjetnici i glazbenici iz “Austro-Ugarske“. Na prvi pogled oni su iz nespojivih umjetničkih izričaja tradicionalne klasične glazbe i suvremenog alternativnog elektro zvuka koji bi i samog Franju Josipa, našeg cara i kralja, mogli uzdići iz groba.

Govoreći o stvaranju hibridne društvene strukture koju ćemo utjeloviti u toj jedinstvenoj noći i stvoriti privremenu autonomnu zonu, prema konstalaciji Hakima Beya (TAZ – Temporary Autonomous Zone), ideje vodilje i kreacije kreativnog mjesta izražavanja u kojem se različitosti susreću i spajaju kroz glazbu, poeziju, književnost, vizualnu i izvedbenu umjetnost, rađajući idealno utopističko mjesto, anarhističke oaze koje traje do prvog izlaska sunca. Iz teksta: Marko Marković

PROGRAM:

20:00 – 24:00 László Kerekes (Vojvodina, Berlin), projekcija video rada “Model Goli otok”

20:30 – 21:30 Duo Vakkordeonioline (Beč),
Paul Schuberth – harmonika i Tomáš Novák – violina, koncert

21:45 – 22:00 Bálint Szombathy (Budimpešta),
“Na liniji”, performans

22:30 – 00:00 Two Pigs Under One Umbrella (Beč),
koncert – performans

Selektori: Damir Čargonja Čarli, Marko Marković, Vid Jeraj

Program u suradnji: Novi turizam d.o.o., DOPUST, Glazba protiv vjetrenjača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here