Sport

Armada oštro po Miškoviću: Krilatica ‘Zajedno smo Rijeka’ samo su prazne riječi

Armada oštro po Miškoviću: Krilatica ‘Zajedno smo Rijeka’ samo su prazne riječi

Klub navijača Armada na svojim facebook stranicama objavio je priopćenje u kojem navode razloge svojeg bojkota. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Kao što je to već javnosti poznato, navijačka skupina Armada u posljednjih mjesec dana odbija navijanjem podržavati HNK Rijeku u znak protesta radi postavljanja Igora Bišćana za glavnog trenera, kao i Renata Pilipovića za njegovog pomoćnika.

S tim u vezi, u više navrata iskazani su konkretni razlozi zašto navedeni treneri ne zaslužuju biti dio kluba.

Budući da se tim povodom u medijima, kao i u dijelu javnosti, manipulira i tendenciozno razglaba o povodima za bojkot, smatramo da je ovim putem potrebno javno iznijeti određene činjenice koje su prethodile ovakvom stanju.

Naime, navijačka skupina Armada sebe ne smatra „CESTOM“ koja pretendira voditi klub za kojeg živi i nije pod utjecajem ičije politike!

Uskratom svoje podrške na tribini, nenasilnim putem, na svoj način nastoji ukazati na određene propuste u politici kluba kao i odnosu prema svojim navijačima.
Armada ne traži, niti je tražila smjenu čelnika kluba kako bi to neki željeli prikazati.

Činjenica je da je danas HNK Rijeka trgovačko društvo u većinskom privatnom vlasništvu, a ne udruga građana, međutim bez obzira tko je vodi ona ostaje klub njenih navijača, ponos Rijeke i Kvarnera.

Sami čin dovođenja novog trenera i njegovog pomoćnika, je samo jedan u nizu neprihvatljivih odluka koje sežu još od odlaska sa Kantride na Rujevicu, zbog izostanaka konkretne reakcije uprave na konstantne sudačke „greške“ koje se čine na štetu voljenog nam kluba, neodlučnog ograđivanja i prekida suradnje s okrivljenikom Zdravkom Mamićem, radi manjkavosti pri vođenju omladinske škole nogometa koje imaju za posljedicu nedovoljan broj domaćih igrača u seniorskim kategorijama, pa sve do mlakog stava kluba u zaštiti svojih navijača prilikom nepotrebne represije nad njima od strane zaštitara i policije (primjerice na utakmici Rijeka – Slaven Belupo u sezoni 2017/18).

Zanimljiv je i podatak da na zamjenskom stadionu Rujevica nikad nije zasvirala tradicionalna himna HNK Rijeke u izvedbi Opatijskih suvenira.

Želimo istaknuti da su odnosi između Armade i kluba, posebno postali narušeni nakon pokretanja famozne e-mail ankete u prosincu 2017. godine, kada je postavljeno tendenciozno pitanje:

„Želite li da predsjednik Damir Mišković i dalje ostane na čelu HNK Rijeke?“.

S obzirom na to, da Armada i nije tražila od imenovanog da napusti svoju funkciju u klubu, već je zatraženo da se samo preispita odnos kluba prema aktualnoj politici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

U tom smislu, predložili smo da se u anketi postavi sasvim drugačije i realnije pitanje koje glasi: „Jeste li zadovoljni trenutnim odnosom uprave HNK Rijeke prema HNS-u?“.

Vjerujemo da bi tada odgovori na takvo pitanje bili sasvim nepovoljniji po klub od onih dobivenih u provedenoj anketi. No, ostaje dojam da se to očito željelo izbjeći.

Nadalje, provedba Armadinog projekta „Povratak na Kantridu“, bila je pod znakom upitnika do zadnjeg časa, budući da je već na početku organiziranja samog događaja uprava jasno dala do znanja da HNK Rijeka nema namjeru igrati na ovakvoj Kantridi kao domaćinska momčad! Srećom, pa je ipak nakon puno truda i svojevrsnih pritisaka, uspješno organizirana prijateljska utakmica s NK Mariborom i to na rasprodanoj Kantridi.

Je li i takav uspjeh Armade, bez marketinga i PR službi, nekom „šaka u oči“?

Uzimajući u obzir sve navedeno, Armada ne može prihvatiti krilaticu: #zajednosmoRijeka, jer su to u ovom slučaju samo prazne riječi.

Konačno, demantiramo i sve one prozivke upućene Armadi zašto dolazi na tribinu ako ne navija.

Napominjemo da je Armada izabrala svoj način protesta, ali istodobno niti jednom navijaču Rijeke ne brani i dalje navijati za nju, bez obzira gdje ona igra.

Naprotiv, ovim putem pozivamo sve one, posebno one kojima teško pada naša šutnja da za promjenu oni zapjevaju, putuju na gostovanja i stvaraju dobru atmosferu, naročito da ne napuštaju svoju tribinu kada Rijeka počne gubiti, i prestanu žviždati igračima te vrijeđati iste nakon prvog primljenog gola.

Stoga, Armada je i dalje u bojkotu, a njezino daljnje djelovanje ovisit će prvenstveno o postupcima vodstva HNK Rijeke.

SAMI PROTIV SVIH!”, stoji u Armadinom priopćenju.

Midas

View Comments (2)

2 Comments

  1. zblajhani

    November 17, 2018 at 07:57

    narkomačine, kojima je kek davao novac, od svoje plaće im plaćao račune i dugove.

  2. Komentator

    November 17, 2018 at 13:23

    neće Mišković Kantridu bez hotela sa 100 soba, pa on sutra proda NK Rijeku a Hotel na Kvarneru ostaje njemu bez da je morao platiti 20 milijuna eura samo građevinski teren 😀 hahaha naivčine…. Rijeka je Dinamo3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Lepinjica i Bušnja u duetu prema Italiji za 10 milijuna eura!?

spApril 25, 2019

Rijeka u finalu Kupa!

spApril 24, 2019

Bišćan: Zaslužili smo finale!

spApril 24, 2019

Igor Bišćan: Napravit ćemo sve za finale, dužni smo popraviti dojam iz Splita

spApril 23, 2019

2. Svjetsko prvenstvu u tucanju jaja

spApril 21, 2019

Riječani se obrukali na Poljudu

spApril 20, 2019

Bišćan: Što prije izbaciti ovaj poraz iz glava!

spApril 20, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Svjesni smo što nas čeka

spApril 19, 2019

FOTO: HOMO SI TEĆ!

spApril 14, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.