Home Mozaik Autorica romana Kako ubiti svog muža osuđena je za ubojstvo muža

Autorica romana Kako ubiti svog muža osuđena je za ubojstvo muža

186
0

Autorica romana Kako ubiti svog muža Nancy Crampton-Brophy proglašena je krivom za ubojstvo drugog stupnja. Dvanaest porotnika donijelo je osuđujuću presudu da je Nancy ubila svog supruga Daniela Brophyja 2. lipnja 2018. godine. Poroti je trebalo osam sati da donese odluku, piše The Guardian.

Tužitelji su rekli da je spisateljica ubila svog supruga u namjeri da naslijedi njegovu policu životnog osiguranja od 1.4 milijuna dolara. 71-godišnjakinja je odbacila optužbe i rekla da se na snimci s mjesta ubojstva našla dok je bila u potrazi za inspiracijom za nadolazeći roman, a potom je rekla da se “ne sjeća da je bila tamo”.

Za pištolj, kojim se vjeruje da je ubijen Daniel, a kupljen je nekoliko mjeseci prije njegove smrti, Nancy tvrdi da je bio namijenjen samo za istraživanje romana. Zanijekala je i optužbe da je osiguranje bilo motiv za ubojstvo.

Podsjećamo, Daniel je pronađen mrtav u kuhinji kulinarskog instituta u Portlandu, s ranom od vatrenog oružja na leđima i još jednom na prsima. Njegova supruga je dan kasnije na Facebooku podijelila vijest o njegovoj smrti.

“Imam tužnu vijest za ispričati. Moj muž i najbolji prijatelj, kuhar Dan Brophy ubijen je jučer ujutro. Za vas koji ste mi bliski i smatrate da je ovo zaslužilo telefonski poziv, u pravu ste, ali trenutno se borim da sve shvatim”, napisala je Nancy.

Nancy Crampton-Brophy autorica je ljubavnih romana koje je sama izdala, a 2011. objavila je spomenuti esej koji detaljno opisuje različite motive i načine ubojstva supružnika

Previous articleFOTO/VIDEO: ‘Bijeli brod’ uplovljava u splitsku luku!
Next articleHuligan koji je dječaku iz Zagreba uzeo Livajin dres sam došao u policiju i vratio ga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here