Home Vijesti Autotrolej ponovno omogućio prodaju karata kod vozača

Autotrolej ponovno omogućio prodaju karata kod vozača

125
0

Od 5. siječnja ponovno je moguće kupiti karte za jedno poništavanje u vozilu kod vozača, prema službenoj stranici Grada Rijeke.

Naime, premda je prvotno bilo najavljeno kako prodaja karata kod vozača neće biti moguća do 15. siječnja 2023. godine, KD Autotrolej je uspješno odradilo sve pripremne radnje prije spomenutog datuma vezano za prilagodbu poslovanja za uvođenje eura kao sredstva plaćanja, odnosno kupnju karata u eurima i kunama, a povrat novca isključivo u eurima.

„Odluka da se karte kod vozača neće prodavati do 15. siječnja donesena je iz razloga kako se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge, odnosno kako bi se izbjeglo usporavanje linija radi procesa kupnje karata i povrata novca, no, smatramo kako će, ukoliko i dođe do manjeg usporavanja linija, naši korisnici za navedeno imati razumijevanja“, ističu u Autotroleju.

Osim kod vozača, kupovina karata moguća na svim prodajnim mjestima Autotroleja, na kioscima Tisak Plus i Inovina, kao i putem web trgovine www.rijekacitycard.hr.

Podsjećamo, zbog prelaska na euro kao službene hrvatske valute, od 1. siječnja je na snagu stupio novi cjenik, kao i Način pružanja komunalne usluge.

Cijene na gradskim i prigradskim linijama u većem dijelu ostale su iste kao i dosad, samo preračunate u eure, a jedino je smanjena cijena pojedinačnih karata koje se mogu kupiti kod vozača.

Sukladno zakonskim odredbama, u procesu zamjene hrvatske kune eurom, zabranjeno je zaokruživanje na više jer bi to bilo suprotno načelima iz Zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH, a osobito načelu zaštite potrošača.

Tako cijena pojedinačne karte kupljene u vozilu za prvu zonu iznosi 1,55 EUR, što odgovara iznosu od 11,68 kn (do sada 12,00 kn), za drugu zonu iznositi 2,10 EUR, što odgovara iznosu od 15,82 kn (do sada 16,00 kn), cijena za treću zonu 2,55 EUR, što odgovara iznosu od 19,21 kn (do sada 19,50 kn), a cijena za četvrtu zonu 3,35 EUR, što odgovara iznosu od 25,24 kn (do sada 25,50 kn).

Cijene su po svakoj zoni zaokružene na nižu cijenu, i to na iznose koji nisu manji od 5 euro centi, u apoenima koji se mogu vraćati putnicima od strane vozača, a sve kako proces prodaje karata i vraćanja ostatka ne bi ometao realizaciju voznih redova.

Sukladno propisima, papirnate karte, bile s prikazom cijene u kunama ili s dvojno prikazanim cijenama, bit će u optjecaju do isteka zaliha.

Osim novog cjenika, od početka godina na snazi je i novi Način pružanja komunalne usluge. Više na mrežnim stranicama KD Autotrolej.

Previous articlePutin naredio božićno primirje u Ukrajini. Ukrajinci: To je zamka
Next articleDjeca iz Konga imaju hrvatsko državljanstvo, zambijske vlasti osporavaju zakonitost posvojenja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here