Mozaik

‘Azamara Quest’ u subotu dolazi u Rijeku

‘Azamara Quest’ u subotu dolazi u Rijeku

Najmanje 4299 američkih dolara izdvojili su gosti koji će se danas u Veneciji ukrcati na kruzer “Azamara Quest” i krenuti na osmodnevno kružno putovanje pod nazivom “Hrvatsko blago”, a na čijem će se putu u subotu naći i Rijeka, piše portal Brodovi u Rijeci.

“Azamara Quest” kruzer je manjih dimenzija čiji je operater kompanija Azamara Club Cruises. Izgrađen je u Francuskoj 2000. godine, dugačak je 181, a širok 25.5 metara. Može smjestiti 686 putnika, o kojima brine 408 članova posade.

Gosti su smješteni u 355 smještajnih jedinica. Većina su sobe s balkonom, a brod posjeduje i 42 apartmana, ali i 48 unutarnjih soba bez pogleda.

Brod obiluje sadržajem za ugodan boravak i dobru zabavu, ali ipak nije fokus na njemu, nego na destinacijama koje obilazi. Stoga i ne postoji veći broj organiziranih aktivnosti na brodu od same kompanije, ali svejedno ima dovoljno sadržaja da bi si gosti okupirali vrijeme dok brod plovi.

Rijeka je jedna od šest hrvatskih luka koje će kruzer posjetiti. Nakon Rijeke slijede Zadar, Split, Dubrovnik, zatim Kotor u Crnoj Gori te povratak na Korčulu, Šibenik i u konačnici kraj putovanja ponovno u Veneciji.

S obzirom da do Zadra ne treba dugo ploviti, “Azamara Quest” u Rijeci bi trebala biti 12 sati. Predviđeni dolazak je u 8 sati, a odlazak u 20 sati. Bit će smještena na riječkom lukobranu. Ovo je prvi dolazak i broda i kompanije u Rijeku, a već iduće godine u Rijeku će stići “Azamara Pursuit” (ex “Adonia”, bila u Rijeci), dok bi se “Azamara Quest” trebala vratiti 2020. godine.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Nakon rasprodanih predstava u Šibeniku i Zagrebu Sextra Large stiže i u Rijeku!

spFebruary 12, 2019

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

spFebruary 11, 2019

EPK brojčanik već u kvaru?

spFebruary 8, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.