Home Najnovije Pročelnica Stilin: Odluka o održavanju mise u školi je u nadležnosti ravnatelja

Pročelnica Stilin: Odluka o održavanju mise u školi je u nadležnosti ravnatelja

2181
0

Pročelnica županijskog Odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin komentirala je za naš portal održavanje mise u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji pojasnivši da je odluka o izvođenju vjerskog obreda u prostorijama škole u nadležnosti ravnatelja odnosno odgovorne osobe koja zastupa ustanovu.

“Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Statutom Škole utvrđeno je da je ravnatelj poslovodni i stručni voditelj škole. Samim time odluka o izvođenju vjerskog obreda u prostorijama škole u nadležnosti je ravnatelja Škole, odnosno ovlaštene osobe koja zastupa ustanovu.

 Ovim putem želim napomenuti da su školske ustanove „žive“ organizacije koje svakodnevno surađuju sa lokalnom zajednicom te raznim udrugama civilnog društva. Prema našim saznanjima vjerskom obredu nazočili su učenici koji pohađaju vjeronauk kao izborni predmet, a svi ostali mogli su nazočiti prema vlastitom nahođenju. U tom smislu, nije bilo potrebno ishoditi suglasnost osnivača za održavanje vjerskog obreda u prostorima škole.

 Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, kao nadležno tijelo osnivača školskih ustanova, nema zakonskih osnova za praćenje i provedbu kurikularne djelatnosti školskih ustanova obzirom da je ista u isključivoj nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja.” (foto:pgž.hr)

Previous articleRiječka politika za ‘3. maj kao brodograđevni subjekt, u pravilu, izvan Uljanik grupe’
Next article‘Azamara Quest’ u subotu dolazi u Rijeku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here