Home Mozaik Baby Lasagna progovorio o svojoj vjeri: “Bog je za mene postao živa...

Baby Lasagna progovorio o svojoj vjeri: “Bog je za mene postao živa osoba”

342
0
ezgif 2 3007a76350
ezgif 2 3007a76350

Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, otkrio je svoju intimnu priču obraćenja i posvećenja vjeri, što je izazvalo duboku zainteresiranost i podršku mnogih.

U ekskluzivnom razgovoru za Bitno.net, Baby Lasagna je otkrio da je kroz težak životni period pronašao utjehu i smisao u vjeri. Proživljavajući depresivne trenutke i osjećajući se izgubljeno, okrenuo se Bogu u potrazi za odgovorima i utjehom.

“Nisam mogao boraviti s ljudima i bježao sam u izolaciju svog stana. Osjećao sam pritisak, kao da se moje srce nalazi u tuđoj šaci koja ga nemilosrdno stišće.rekao je.

“Pratili su me umor i očaj, ukratko, upao sam u depresiju”, priznao je Baby Lasagna. “Tada je tama postala neizdrživa. Nazvao sam tatu koji me je usmjerio prema prijatelju svećeniku. Nakon tog susreta, osjećaj tjeskobe počeo je jenjavati, a osjećaj ispunjenosti i sreće polako se vratio.”

Njegova vjera nije bila samo pasivno prihvaćanje vjerovanja, već aktivno traženje odgovora i bliskosti s Bogom.

“Prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati. Što mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osjećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: ‘Moj si.’
“Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se sjetim tih riječi, zaplačem…”, priznao je.

 Promijenio je i neke stvari u svojoj svakodnevici

Promjene u njegovom životu očitovalo se i u svakodnevnim navikama. Baby Lasagna je izbacio antikršćanske elemente iz svoje glazbe, a prihvaća duhovne sadržaje kao što su Biblija i duhovna glazba.

“Prestao sam slušati neke, do tada drage, bendove, osobito one čija su ikonografija i pjesme bile antikršćanske, ali to se dogodilo prirodno. Kao što bodybuilder koji želi ići na natjecanje neće pojesti pizzu. Jednostavno ne ide jedno s drugim”, kaže.

“Moj je san oduvijek bio živjeti od glazbe, ali ponekad nisam siguran je li to i Božja volja za mene. Inspiriraju me sveci, njihova skromnost i siromaštvo te se pitam kako to dvoje pomiriti. Pa opet, možda je baš potrebno u ovom mulju koji zovemo glazbom donijeti nešto što nisu samo seks, droge i lake note. To je sljedeća tema o kojoj ću razgovarati s duhovnikom”, dodao je.

Vjeri je potpuno posvećen

“Svako jutro pročitam nekoliko poglavlja Biblije jer smatram važnim poznavati Njegovu Riječ. Također slušam duhovnu glazbu, gledam Chosen… Na sve strane pronalazim stvari koje me tješe. No najviše mi znači Euharistija, a definitivno obožavam mise zornice u vrijeme došašća.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here