Home Najnovije Bačić: HDZ-ova većina je stabilna

Bačić: HDZ-ova većina je stabilna

803
0

U središnjici HDZ-a održana je sjednica Predsjedništva stranke, a nakon sastanka izjavu za medije dao je Branko Bačić.

“Ovo je druga sjednica nakon lokalnih izbora. Raspravljali smo o tjednu pred nama, prvenstveno u saboru. Imamo dva nova župana. Donijeli smo odluku o njihovim zamjenama”, rekao je Bačić, a prenosi N1.

“Jedan od zaključaka je odluka o održavanju unutarstranačkih izbora na lokalnim razinama. Najvjerojatnije će započeti 15. rujna. Planiramo Opći sabor stranke s oko 2000 izaslanika održali bismo početkom siječnja iduće godine”, dodao je.

“Vladajuća većina je stabilna”

“Vladajuća većina je stabilna, u petak ćemo donijeti rebalans proračuna. Traju pregovori oko formiranja vladajuće većine u Varaždinskoj županiji. Sutra je sastanaka s predstavnikom stranke Reformista, izvijestit ćemo vas o dogovorima”, rekao je.

O odgovornosti Ante Sanadera za loše rezultate u Splitu rekao je: “Zaboravlja se u javnosti da od 30 velikih gradova u Hrvatskoj, HDZ je pobijedio u 15. Mislim da to govori o snazi i uspjehu na izborima. Što se tiče odgovornosti Sanadera za rezultata jednog grada, smatram da je odgovornost predsjednika županijske organizacije na razini županije pa se njegova odgovornost može samo mjeriti kroz prizmu rezultata.”

“Rezultatima nismo zadovoljni, ali…”

“Mijenjali smo statut da ne bismo bili primorani da tamo gdje nismo zadovoljni rezultatima, održimo unutarstranačke izbore gdje će svaki predsjednik lokalne organizacije morati prolaziti test kroz te izbore. U Splitu i županiji će se jasno odrediti prema budućim čelnicima. Ne bih prejudicirao ničiju odgovornost. Rezultatima ondje nismo zadovoljni, ali prepustit ćemo članstvu odluku. Mislim da smo time puno ispred drugih, mi ne raspuštamo članstvo i niže organizacije. Time šaljemo poruku da smo demokratska stranka”, dodao je.

O rezultatima na Korčuli rekao je: “U prvom krugu smo pobijedili u svim jedinicama lokalne samouprave na Korčuli. Očito je trenutak u kojem kandidati za čelna mjesta nisu dobili potporu i mi ćemo o tome jasno na razini županijske organizacije razgovarati.”

O Frankoviću: “Takve ocjene stranačkih prijatelja iznose se na tijelima stranke”

O HDZ-ovom gradonačelniku Dubrovnika Mati Frankoviću, koji je nakon izbora rekao da je Davor Filipović bio loš kandidat, rekao je: “Razgovarao sam s njim, to je bio neoprezan istup. Držim da je eventualno njegovo nezadovoljstvo trebalo komunicirati u toj jedinici samouprave. Ako je Mato Franković imao primjedbe na kampanju g. Filipovića, to je trebalo riješiti u ovoj zgradi, na razini Predsjedništva HDZ-a ili kroz Klub zastupnika. Takve ocjene stranačkih prijatelja iznose se na tijelima stranke.”

Upitan o pravosuđu, rekao je: “Dijelom smo govorili o radu Odbora za pravosuđe koji je bio prošli tjedan. Najavili smo potrebu izmjena nekih zakona koji bi bili na tragu boljeg nadzora rada sudaca.”

“Nema potrebe da nakon svake sjednice Predsjedništva govori predsjednik”

“Plenković je kao rijetko koji premijer dostupan medijima i vjerujem da će i ovaj tjedan imati priliku dati izjave, mislim da nema potrebe da nakon svake sjednice Predsjedništva govori predsjednik”, dodao je na pitanje zašto izjavu nije dao Andrej Plenković, što čini u većini slučajeva. “Nije uvijek on izlazio nakon sjednice. Puno puta sam uime stranke izjavu davao ja i drugi članovi. Ovaj model nam se čini prihvatljiv, to ne znači da tijekom tjedna neće biti na raspolaganju. Ne moramo uvijek isto nastupati. Kad ocijenimo da nema potrebe, netko će od nas izaći, javnost neće biti zakinuta.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here