Home Sport Barač: Nove lopte imaju ‘Jabulani’ efekt

Barač: Nove lopte imaju ‘Jabulani’ efekt

1317
0

Nakon nogometnog slučaja s loptama ‘Jabulani’ na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi, čini se i da je vaterpolo dobio svoj slučaj nakon uvođenja novih lopti ‘Mikasa’ za sva službena natjecanja pod okriljem FINA i LEN. O tome je odlučio progovoriti i kapetan Primorja Samir Barač u razgovoru za La Voce del popolo.


Samir Barač

– Lopte su vrlo bitan segment igre, a proizvođači pokušavaju dizajnom i bojama vaterpolo napraviti što atraktivnijim. Otkad se igra s novim šarenim loptama javilo se dosta problema o čemu sam razgovarao i s kolegama iz reprezentacije. Nove lopte imaju jako uske utore pa loše prijanjaju i jednostavno bježe iz ruke. Na dužim dodavanjima gotovo je nemoguće uhvatiti loptu jer ima jako čudne putanje tako da je zovemo ‘Jabulani’. Uz sve to još se jako brzo troše, kaže Barać kojem smeta i činjenica što su nove lopte prevelike u odnosu na golove, a koji su opet relativno mali u odnosu na vratare.
– S takvim loptama postizanje gola postaje pravo umijeće. Moram reći da su Mikase iz devedesetih bile izvanredne, zaključuje Barać.

Previous articleTamara Ecclestone: Ima love, nema stila…
Next articleU PGŽ 30 slučajeva svinjske gripe, 9 hospitalizirano

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here