Home Sport Barać uoči gostovanja u Herceg Novom: Nema predaje!

Barać uoči gostovanja u Herceg Novom: Nema predaje!

924
0

Odmor od non-stop igranja je prohujao iza vaterpolista »Primorja Erste banke«, kapetan Samir Barać i ostali izabranici trenera »bankara« Zorana Roja večeras u Herceg Novom u sklopu Jadranske lige započinju drugi dio sezone. »Primorjaši« su u 12. kolu gosti vrlo jakog domaćeg sastava »Jadran CKB«, vodećeg sastava lige. A već iduće subote Riječani će na svom bazenu ugostiti izravnog konkurenta za »play-off« u Hrvatskoj ligi – ekipu »Mornar Brodospasa«.
– Imali smo dva slobodna dana za Božić i dva dana za Novu godinu – kaže Barać o stanci koja je provedena radno. – Trener Zoran Roje je inzistirao da ponovo podignemo fizičku spremu. Mislim tu na plivanje i rad u teretani. Na neki način smo dotaknuli i taj dio najgoreg dijela sporta, fizičke pripreme.
Jeste li se uspjeli oporaviti od napornog ritma igranja i čestih putovanja?
– Jesmo. Najvažnije je bilo da se odmorimo od velikog, učestalog broja utakmica. To donosi strahovit napor. Mislim da smo uspjeli nekako iskombinirati taj odmor s radom. Vaterpolo je tako specifičan sport da se jednostavno ne smijemo puno odmarati. Odigrali smo trening utakmicu s »Medveščakom«, možemo biti zadovoljni i rezultatski.
Očekivanja od ogleda s »Jadranom CKB«, vodećim klubom u ovoj konkurenciji. Novljani su prvi u poretku bez izgubljene utakmice, »Primorju«, koji ima pedesetpostotni učinak, odmiču deset bodova?
– Ova polovica prvenstva je pokazala da »Jadran CKB« trenutno igra stvarno najbolji vaterpolo u Jadranskoj ligi. Oni su osvježenje ovog cijelog prvenstva jer igraju moderan i čvrst vaterpolo. Uz to, predvodi ih trener Zoran Mustura, stari lisac. U igri ih vode reprezentativci Ivović i golman Šćepanović. Oni su udarne igle »jadranaša«, najbolji pojedinci. Mi idemo bez opterećenja pružiti što bolju igru. Normalno da se nismo predali unaprijed, a ova utakmica će nam ujedno pokazati što smo i koliko radili u pauzi. No, najvažnija nam je utakmica s »Mornarom BS«, ali treba ići korak po korak, svaka utakmica nosi nešto svoje – zaključuje Barać. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here