Home Vijesti Basić: Vrijeđanje nacionalnih manjina nespojivo s mjestom predsjednice Odbora za manjine

Basić: Vrijeđanje nacionalnih manjina nespojivo s mjestom predsjednice Odbora za manjine

121
0
Sandi Basić

Dopredsjednik odbora za izbor i imenovanja Sandi Basić odgovorio je na jučerašnje prozivke HDZ-ove vijećnice Ivone Milinović iznesene na tiskovnoj konferenciji uoči sjednice Gradskog vijeća. Milinović je Odbor za izbor i imenovanja optužila za politizaciju zbog zaključka kojim od HDZ-a traže da svoju vijećnicu upozore na istupe na društvenim mrežama kojima vrijeđa sve nacionalne manjine.

– Temeljem međustranačkog dogovora uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, HDZ-u je pripalo mjesto predsjednika Odbora za izbor i imenovanja koje je vrlo brzo ostalo upražnjeno nakon što je g.Lucian Vukelić postao ravnatelj HZZO-a, a što je dužnost nespojiva s vijećničkom. Gotovo godinu dana HDZ nije određivao njegovu zamjenu. Ne ulazim u to radili se o unutarstranačkim problemima ili samo neodgovornosti prema biračima, ali Odbor je sukladno Poslovniku nastavio funkcionirati u četveročlanom sastavu gdje ovlasti predsjednika Odbora, u slučaju njegove trajne spriječenosti, preuzima dopredsjednik. Nakon što je nakon godinu dana ipak pristigao HDZ-ov prijedlog, Odbor za izbor i imenovanja je nakon provedene rasprave zaključio kako zbog promijenjenog odnosa snaga u odnosu na konstituirajuću sjednicu, a prije upućivanja u proceduru, treba održati međustranačke konzultacije. Na njima bi se utvrdilo pripada li mjesto predjsednika tog Odbora i dalje HDZ-u, a s obzirom da ta stranka iz svoje kvote već konzumira mjesto dopredsjednika Gradskog vijeća, objašnjava Basić i dodaje kako se na posljednjoj sjednici Odbora za imenovanja raspravljalo se i o pojedinim istupima gradske vijećnice HDZ-a Ivone Milinović, a s obzirom na činjenicu da je predsjednica Odbora manjine.
– Tom prilikom usvojen je jednoglasni zaključak da se od HDZ-a zatraži da upozori vijećnicu Milinović kako svojim istupima na društvenim mrežama omalovažava sve pripadnike nacionalnih manjina što je potpuno nespojivo s funkcijom koju obnaša. Prema informacijama koje doznajem iz medija, vijećnica Milinović je o samoj sebi, tj o našem zaključku raspravljala na Odboru za manjine, kojim predsjedava, što smatram nedopustivom privatizacijom odgovorne funkcije koju obnaša, zaključio je Basić.

Previous articleDarko Jurković Charlie s prijateljima proslavio 30 godina umjetničkog rada!
Next articleUnija Kvarnera o padu županijskog proračuna: ‘Koaliciji kaosa’ maske su pale, izdan je Gorski kotar a biti će izdan i cijeli Kvarner

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here