Home Sport BBC: Hrvatska je teško razočaranje!

BBC: Hrvatska je teško razočaranje!

1025
0

Engleska je pobijedila Hrvatsku (1:0) na Wembleyu u prvoj utakmici skupine EP-a golom Raheema Sterlinga u 57. minuti.

BBC u komentaru utakmice piše da je “Engleska lako pobijedila razočaravajuću Hrvatsku, koja je na Wembley došla sa samopouzdanjem zbog važnih pobjeda nad Engleskom u bližoj i daljoj prošlosti, do kojih je najvažnija ona u polufinalu SP-a 2018.”

Međutim, ističe BBC, “ova Hrvatska je samo sjena impresivno darovite momčadi koja je tako briljantno igrala u Rusiji. Gorko je razočarenje za Hrvatsku da nijednom nije zaprijetila engleskom golmanu Pickfordu. Hrvatska ni u jednom trenutku nije izgledala kao da može ponoviti pobjedu protiv Engleske s moskovskog polufinala SP-a.”

Hrvatska je prema ovom izvoru bila ravnopravan suparnik samo u drugom dijelu prvog poluvremena. Međutim, to je uspijevala postići samo posjedom lopte, a nipošto opasnošću po gol Engleske. Hrvatska nije uspjela iskoristiti taj bolji dio igre i prenijeti ga u nastavak. Tako je dopustila Engleskoj da vrati inicijativu i kada je Sterling zabio Dalićevi igrači nisu imali nikakve šanse za povratak u meč.”

BBC nalazi barem jednu dobru vijest za Hrvatsku. Mada i nju sa zadrškom: “Hrvatska još uvijek u Luki Modriću ima velikog majstora sredine terena, ali oko njega nema igrača ni približno njegove kvalitete.”

Za kraj je BBC brojkama dokazao ono što je napisao, da ova Hrvatska nije ni sjena one s prošlog SP-a”: Hrvatska je izgubila čak osam od samo 14 utakmica od početka 2020. Prije tog razdoblja je osam poraza imala u čak 33 utakmica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here