Home Sport Bečani ogorčeni hrvatskim navijačima: Napravili su kaos, a centar grada je smetlište

Bečani ogorčeni hrvatskim navijačima: Napravili su kaos, a centar grada je smetlište

439
0

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je u Beču s 3:1 pobijedila Austriju i kao prva u skupini plasirala se na Final Four Lige nacija. No, ako su Dalićevi igrači oduševili, jedan dio hrvatskih navijača se pošteno osramotio u glavnom gradu Austrije.

Tijekom utakmice došlo je do sukoba među hrvatskim navijačima na Prateru. Njih nekolicina je krenula s vrijeđanjem HNS-a i paljenjem baklji, što je izazvalo bijes među ostalim Hrvatima. Ostatak hrvatske tribine je najprije zviždao ovoj prvoj skupini, a onda je počeo gađati čašama.

Došlo je do ozbiljnog sukoba, a ubrzo je na taj dio tribine došla postrojba austrijske interventne policije, čiji su se pripadnici nemilosrdno obračunali s onima koji su skandirali protiv HNS-a. Dok su austrijski policajci pendrecima mlatili te Hrvate i tjerali ih s tribine, tisuće navijača oko one male skupine oduševljeno je pozdravila akciju policije.

No, problemi s hrvatskim navijačima su počeli i prije utakmice. Više od 20 tisuća Hrvata stiglo je na utakmicu i stvorili su ogromne probleme Wiener Linienu, odnosno u njihovu gradskom prijevozu. Prouzročili su takav kaos na liniji U2, koja vodi prema stadionu, da su se djelatnici bečkog gradskog prijevoza morali ispričavati putnicima.

“Žao nam je što se toliko dugo čeka na liniju U2 na stadionu Prater. Nažalost, imali smo problema s nekoliko agresivnih navijača koji su išli na utakmicu. Morali smo zato obavijestiti bečku policiju”, ispričavali su se iz Wiener Liniena sugrađanima.

Stanica je morala biti privremeno zatvorena i nije se moglo na njoj izlaziti nekoliko sati uoči početka utakmice. Iz gradskog prijevoza poslali su poruku i navijačima:

“Fair play nije samo bitan na terenu, nego i u javnom prijevozu. Tko god ga se ne pridržava, ne može se koristiti našim prijevozom.”

No, to nije bilo sve. Austrijski mediji pišu kako je veća skupina hrvatskih navijača par sati prije utakmice došla pred bečku katedralu, gdje su se zagrijavali za utakmicu. Svjedoci kažu da je taj dio grada nakon odlaska Hrvata izgledao kao gradsko smetlište. Ispred čuvene katedrale hrvatski navijači su ostavili hrpe smeća, praznih bova i plastičnih vrećica.

“Nisam vidio toliko smeća već jako dugo, ležalo je posvuda”, komentirao je jedan od čitatelja tabloida Heutea.

Previous articleVIDEO: Ukrajinski ministar obrane objavio snimku rušenja ruskog aviona SU-30 Stingerom
Next articleOsvojio više od 23 milijuna kuna na lutriji i brzo požalio: ‘Ne mogu ni iz kuće izaći. Svi nešto traže, a ne znaju…’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here