Home Vijesti Berlusconi je hospitaliziran u bolnici u Milanu: ima upalu pluća

Berlusconi je hospitaliziran u bolnici u Milanu: ima upalu pluća

309
0

Silvio Berlusconi hospitaliziran je u bolnici San Raffaele u Milanu, na intenzivnoj njezi kardiokirurgije, zbog upale pluća. Situacija je, objašnjavaju bolnički izvori, riskantna. Nazire se nekoliko dana hospitalizacije.

Njegova partnerica Marta Fascina je navodno ispratila Berlusconija do bolnice. Suprotno onome što je kružilo u prvim satima nakon vijesti o hospitalizaciji, medicinsko osoblje na koje se pozivaju neke agencije dalo je do znanja da javnog zdravstvenog izvješća neće biti.

Prema onome što je izvijestio Antonio Tajani, koordinator Forza Italia i ministar vanjskih poslova, hospitalizacija je uzrokovana “neriješenom infekcijom”, ali Berlusconi je na oprezu “i govori”. Nakon obavljenog CT-a čekaju ga daljnje pretrage.

86-godišnji čelnik Forza Italia pojavio se u bolnici ujutro u srijedu 5. travnja pokazujući znakove slabosti; liječi se antibiotskom terapijom i bio je na respiratoru.

Prva je u bolnicu stigla njegova kći Marina. “Razgovarao sam s obitelji, tu su. Postoji zabrinutost, ali uz dužnu razboritost ostajem optimist”, rekao je Paolo Barelli, vođa parlamentarne grupe Forza Italia u parlamentu.

Senatorica Forza Italia Licia Ronzulli i Paolo Berlusconi, brat Silvija Berlusconija, također su stigli u posjet San Raffaeleu.

Bivši premijer bio je hospitaliziran u bolnici od prošlog ponedjeljka do prošlog četvrtka na ono što je definirano kao “liječnički pregledi”, nakon što su se neke prethodne patologije vratile da bi se osjetile. Tom prilikom su ga posjetili sin Luigi i brat Paolo.

Napuštajući San Raffaele u pratnji svoje partnerice Marte Fascine, Berlusconi je potom sa stražnjeg sjedala plavog automobila mahnuo novinarima i prolaznicima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here