Home Vijesti Horvat: Ja sam vodeći inovator. Podmeću mi krtice

Horvat: Ja sam vodeći inovator. Podmeću mi krtice

87
1

EPPO je jučer nakon pokretanja akcije izvijestio kako provjerava sumnje da je petero uhićenih počinilo kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja u Mihačevoj Dragi.

Nakon ispitivanja zatražili su zatvor za četvero osumnjičenih, a za jednog ne. Ročište na sudu traje od 13 sati, na njemu će se odlučivati o pritvoru za bivšu pročelnicu riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irenu Miličević, njenog suradnika Eddyja Ropca, direktoricu riječke Čistoće Jasnu Kukuljan i Darka Žagara iz čakovečke tvrtke Žagar.

Za vlasnika međimurske tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca Đuru Horvata nije zatražen istražni zatvor jer je “prestar” i “lošeg zdravstvenog stanja”.

Horvat je u izjavi za novinare u svojoj tvrtki Tehnix nakon povratka kući rekao da mu je jasno sve što mu se stavlja na teret, ali da nije kriv.

“Ja u tome nisam ništa kriv. Baš ništa, sad sam već dokazao kod advokata i drugih”, rekao je Horvat. Dodao je da je njegova tvrtka Tehnix sve svoje proizvode patentno zaštitila, pa tako i za projekt u Rijeci.

“Upoznat sam sa svime. Jasno mi je sve što mi se stavlja na teret i u tome nisam ništa kriv. Osjećam se kao slobodan čovjek, ali malo ranjen. Idemo dalje, mi smo lideri. Imamo 16 zaposlenih i najviše patenata. Sve smo svoje proizvode patentno zaštitili, tako i ovaj projekt koji je u Rijeci. Imamo ovlašteni patent koji nas štiti u svemu. Ovo patentno pravo osigurava nam kompletnu neovisnost nastupanja na tržištu. U EU smo dobili zeleno svjetlo kao najbolji projekt”, rekao je, prenosi HRT.

Kaže kako su u Rijeci išli tragom njihovog patenta. “Tamo sam osobno lobirao da se uzme najbolja tehnologija. U međuvremenu smo razvili još bolju tehnologiju. U Hrvatskoj sam vodeći inovator u tehnologijama glede sortirnica i kompostana gdje smo razvili najbolju tehnologiju. Mi nikad nismo bili na krivom putu, ovo je prvi put da sam ja bio pred vlastima. 

Nisam član nikakve stranke, to su krivo napravili. U Rijeci je politički rat, ali ja u to ne ulazim. Vjerojatno nas je netko prijavio u Rijeci, neka krtica, ne znajući da smo mi dobročinitelji. Žrtva sam ponašanja pojedinaca koji ne cijene uspješne ljude, nego žele da Hrvatska stagnira”, rekao je. 

Previous articleRuska povjerenica za prava djece: posvojila sam Ukrajinca, trči za mojom djecom i želi ih pojesti
Next articleBerlusconi je hospitaliziran u bolnici u Milanu: ima upalu pluća

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here