Biznis

Bez kontejnerske matice Ocean alijance ovaj tjedan u Rijeci

Bez kontejnerske matice Ocean alijance ovaj tjedan u Rijeci

CMA CGM Volga u Kopru, foto: Aljaž Hrvatin

U Rijeku tjedno dva puta dolaze veliki kontejnerski brodovi matice s Dalekog istoka, koji povezuju to područje sa sjevernim Jadranom, donosi portal Brodovi u Rijeci.

Utorkom dolaze brodovi OCEAN alijance (CMA CGM, COSCO, EVERGREEN, OOCL i APL koji je dio CMA CGM grupe), a vikendom brodovi matice 2M alijance, u kojoj su Maersk i MSC.

OCEAN alijanca u Rijeku dolazi servisom Phoenician express, a 2M alijanca servisom AE12.

No, ovog tjedna u Rijeku će stići samo 2M alijanca za vikend, dok OCEAN alijanca na servisu Phoenician express uopće nema broda u najavi, ne samo u Rijeci, nego i u ostalim sjevernojadranskim lukama.
Zapravo, samo će Koper i Trst imati dolazak broda “CMA CGM Volga” ovaj tjedan, ali taj brod uopće nije dio servisa Phoenician express, već dio servisa Bosphorus express, na kojem se povezuje Daleki istok s crnomorskim lukama i nisu uključene luke sjevernog Jadrana.

Razlog takvoj rotaciji ne znamo, ali ova se situacija u povijesti već događala, a moguće je da će se opet i događati. Na duži rok Bosphorus i Phoenician express bili su spojeni u jedan servis na zimu 2016. godine kada su zbog racionalizacije troškova brodovi ticali i crnomorske i sjevernojadranske luke istovremeno, a iz rotacije su bile izbačene neke luke, među njima i Rijeka. Sve se vratilo u normalu u travnju 2017. godine.

Danas se opet događa slično, ali ne na duži rok već je riječ o pojedinačnom slučaju. Općenito na servisu Phoenician express “Oceanovci” izvode razne rošade u zadnje vrijeme. Istovremeno su zastupljeni veliki kontejneraši duljine i preko 330 metara i sasvim prosječni kontejnerski brodovi. Prošli tjedan je došla “APL Latvia” koja zbog dimenzija nije mogla u Veneciju. Isti je slučaj bio i s brodom “CMA CGM Cendrillon”, dok s druge strane brodovi “COSCO Hong Kong” i “CMA CGM Mozart” su tek prosječnih dimenzija za kontejnerske matice. Prisutan je veliki raspon u kapacitetu brodova.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Za terminal u Rijeci zainteresirani Kinezi koji grade Pelješki most

spMay 18, 2019

Pale cijene goriva

spMay 14, 2019

Uljanik u stečaju!

spMay 13, 2019

Stiže“Maersk Hamburg” najveći kontejneraš u povijesti riječke luke

spMay 10, 2019

Dovršetak LNG terminala početkom 2021. godine

spMay 8, 2019

Pojeftinilo gorivo!

spMay 7, 2019

Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

spMay 6, 2019

Kinezi više zainteresirani za 3. maj, a nikako za strateško partnerstvo

spMay 2, 2019

Predstavljen Plan za nisko-ugljični transport i mobilnost izrađen u okviru europskog projekta LOCATIONS

spMay 2, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.