Home Mozaik Bijele udovice: Problem je naći odjeću

Bijele udovice: Problem je naći odjeću

3493
0

Za “Bijele udovice” ne postoje granice. Svaki tjedan u sklopu “Red Carpeta” Nove TV satirični riječki trojac, Mario Lipovšek, Davor Jurkotić i Ivan Corneretto, poznatiji kao Marija Pomija, Davorka i Živadinka, u svojem stilu, britko i duhovito, komentira društvene događaje te poznate i slavne iz Lijepe naše.Na njihovoj meti našli su se Slaven Bilić, kojem su namjestili skrivenu kameru, obitelj Pevec koju su prozvali Perec, Mirjana Hrga, koju zovu Mrgom, Tatjana Jurić, Simona i Ante Gotovac… Bijele udovice snimile su i svoju verziju Severinina spota za pjesmu “Gas, gas”, pitale Danijelu Martinović nosi li grudnjak, a Željku Antunović zvale su da joj se potuže na smeće u Crikvenici, uporno je u telefonskom razgovoru oslovljavajući s “gospa Kosor”.

Otvoreni za sve ponude

– Postojimo od 2004. godine, kada smo se počele prikazivati na lokalnoj riječkoj televiziji, Kanalu Ri. Prozvale smo se Bijelim udovicama kako bismo naglasile da smo slobodne, slobodoumne i otvorene za sve muške ponude jer su nam muževi pomorci. Davor glumi sponzorušu Davorku, Ivan je Srpkinja Živadinka, a ja sam Primorka Marija Pomija – kaže Mario Lipovšek.

Sastanci u domu umirovljenika

Njihova emisija u svojem originalnom formatu na Kanalu Ri traje pedesetak minuta, a riječki dečki zahvalni su uredniku i voditelju Danielu Delaleu koji ih je proljetos pozvao u “Red Carpet”, donijevši im slavu i na nacionalnoj razini. To ih ne priječi da se i dalje sprdaju na njegov račun.

– On nas u tome još i potiče. Zapravo, nitko se nikad nije ozbiljnije na nas naljutio. A ako i jest, to nije došlo do nas. Željka Antunović i Vlatka Pokos smijale su se zajedno s nama, a Mani Gotovac rekla mi je da sam je odlično skinuo te da će mi pokloniti jedne svoje naočale kako bih je još vjernije oponašao – nastavlja Lipovšek koji je u posljednjem “Red Carpetu” prerušen u Dragana Davida Dabića s viskom u ruci patrolirao riječkim Korzom nudeći prolaznicima svoje usluge.

Otkako rade za “Red Carpet”, Marija, Davorka i Živadinka svaki četvrtak odlaze u Dom umirovljenika na riječku Kantridu kako bi uz pomoć svojih “djevojaka” prokomentirale najaktualnije tračeve. Od nedostatka inspiracije ne strahuju.

– Sve dok je nama naših celebrityja, bit će i Bijelih udovica. Ponekad naši bogati i slavni naprave takve stvari da mi i ne moramo izmišljati nešto posebno novo, nego samo ponovimo ono što su oni napravili – zaključuje Lipovšek.

Gospođe ne daju odjeću

Nezaobilazan su dio Bijelih udovica i gospođe Ivana, Dora, Milka i Anka iz Doma umirovljenika na Kantridi, a jedino na što ne pristaju jest posuditi svoju odjeću, pa je trojac uzima od svojih nona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here