Home Sport Miladin propušta jesenski dio sezone

Miladin propušta jesenski dio sezone

3586
0

Iskusni branič riječkoga prvoligaša Darko Miladin će po svemu sudeći zbog ozljede desnog koljena duže izbivati s travnjaka. Iako se u prvi mah činilo da ozljeda nije ozbiljnije naravi, tijekom posljednjih pregleda ustanovljeno je oštećenje kolatelarnoga ligamenta i istodobno pojavila sumnja u puknuće prednjeg križnog ligamenta, što bi značilo da će Miladin u najboljem mogućem slučaju propustiti jesenski dio sezone.

Miladinovo koljeno stradalo je u 43. minuti nedjeljnoga dvoboja s »pjesnicima«, splitski branič spasio je momčad od sigurna pogotka, ali nije mogao sačuvati koljeno pred naletom zagrebačkoga napadača Krstanovića.

– Uvijek sam tako igrao, ovo što mi se dogodilo uopće nije iznimka – kaže Darko Miladin. – Da se na utakmici ponovo dogodi ista situacija, opet bih jednako reagirao. U kojoj god sam momčadi igrao, uvijek sam se maksimalno pošteno odnosio prema igri, išao glavom tamo gdje drugi ne bi nogom. Stigao sam do lopte prije Krstanovića, koji je uklizao i pogodio me đonom izravno u vanjsku stranu koljena koje je zaplesalo, otišlo unutra i vratilo se. Da je udarac bio malo niže, vjerojatno bih prošao bez posljedica, nažalost nisam imao sreće.

Nema kukanja

Miladin u karijeri nije imao sreće s ozljedama, najteža je bila ona prije sedam godina kada je početkom sezone doživio težak lom noge i duže vrijeme izbivao s travnjaka.

– Slomio sam nogu u trenucima kad sam bio u najboljoj formi, bolje se toga i ne prisjećati – ističe Miladin. – Istina je, ozljede me u karijeri nisu pretjerano mazile, ali bitno je istaknuti da su sve to bile uglavnom mehaničke ozljede. Recimo, ja nikad nisam pauzirao zbog istegnuća ili puknuća mišića. Evo, prošao sam s »Rijekom« pripreme bez ikakvih problema. Sve je bilo OK. Protiv »Dinama« sam odigrao solidnu utakmicu, nisam ni u snu mislio da će prve utakmice pred riječkim navijačima imati ovakav scenarij. »Rijeka« je izgubila, a ja sam izašao iz igre s nosilima i uz neugodnu ozljedu koljena.

Koliko god prognoze bile crne, Miladin odiše vedrim raspoloženjem i spreman je na sve opcije.

Krpanje sastava

– Od kukanja nema ništa – ističe Miladin. – Bio sam na pregledu kod dr. Borisa Nemeca, koji me prije konačne dijagnoze uputio na još jedno snimanje koljena idući ponedjeljak. Ja se nadam da neće biti baš tako loše, u slučaju da bude potrebna operacija oporavak će biti nešto duži. Bilo bi dobro kada bih prošao samo s artroskopijom, u tom ću slučaju odmah nazdraviti.

S obzirom na Miladinovo odsustvo i činjenicu da Halilović nije sklon defanzivnim zadacima, a da Tapalović tijekom prijateljskoga susreta s »Istrom 1961« nije uspio uvjeriti prvoga čovjeka u struke »bijelih« da može adekvatno zamijeniti Miladina u ulozi desnoga braniča, Mladen Ivančić će već u trećem kolu biti prisiljen na »krpanje« momčadi. Imajući u vidu da uoči značajnoga zaprešićkoga gostovanja ne može računati na Čaglja (crveni karton), a da Cerić još uvijek nije dostigao optimalnu razinu tjelesne pripremljenosti, trener »bijelih« će se vjerojatno protiv »Intera« od prve minute opet u vatru gurnuti Turkalja koji bi s Budicinom trebao činiti par središnjih braniča. U tom slučaju otpada mogućnost da Budicin u Zaprešiću zaigra na desnoj strani kao u jednom razdoblju utakmice s »pjesnicima«, pa će Miladinovu poziciju vrlo vjerojatno preuzeti Landeka, a njegovo mjesto u središnjici zauzeti mladi Pamić. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here