Home Sport ‘Bili smo osobno na razgovoru u Borussiji, javio se i Feyenoord, ali...

‘Bili smo osobno na razgovoru u Borussiji, javio se i Feyenoord, ali Franjo je želio samo u Rijeku’

344
0

Ni tinta na ugovoru nakon potpisa s Rijekom nije se osušila kako spada, a mladi Franjo Ivanović (19) već je dokazao da se itekako isplatio. Tinejdžer koji je došao iz druge momčadi Augsburga, za Rijeku je odigrao svoju prvu “pravu utakmicu”, piše Večernji list.

U uzvratu drugog pretkola Konferencijske lige Rijeka je pobijedila kosovski Dukagjini 6:1, a glavni junak bio je upravo Ivanović.

– Jako sam sretan što smo prošli, to je najbitnije. Naravno i zbog hat-tricka, mojeg prvog, a nadam se da ćemo tako i nastaviti. Moglo je biti i više golova, ali ovo je dobra stvar. Nedostajao je pravi napadač u Rijeci? Čuo sam to kada sam dolazio i to mi je bila dodatna motivacija, sada sam pokazao da imamo napadača – rekao je Ivanović nakon utakmice.

Njegov otac Miroslav je o Franji kazao:

– On je jako staložen i smiren tip. Čuli smo se nakon utakmice, teško je iz njega izvući emociju. On se raduje, presretan je, ali ne iskazuje to. Rođen je i odrastao je u Austriji, do 12. godine bio je tamo, a zatim u Njemačkoj. Ima ugrađen taj njemački sistem, odgoj, disciplinu i rad. Ne glumi on sad frajera, jednostavno je smiren – rekao nam je gospodin Miro, koji je obitelj i posao u Austriji ostavio ne bi li s Franjom ostvarivao njegov san kada je otišao u Njemačku.

– Tako je, 2015. supruga i kći ostale su u Austriji, a ja sam dao otkaz i s njim došao u Augsburg. Preko noći sam mu postao i mama, i tata, i učitelj, i prijatelj, i kuhar, i sestra, sve.

No, onda je došao trenutak rastanka s Augsburgom i Franjo je odabrao Rijeku.

– Kada smo vidjeli da u Augsburgu ne ide u smjeru koji nam je obećan, počeli smo tražiti drugi klub. Među ostalim tu su bili Rijeka, Austria Beč, bili smo i osobno na razgovoru kod Edina Terzića u Borussiji Dortmund, htjeli su ga u drugu momčad pa da se prebaci u prvu. Njemu se na prvu svidjela Rijeka, njihova ponuda, plan koji su predstavili. Mislio sam da će se odlučiti za Austriju jer je rođen tamo, bili su konkretni, ali odbio je. Javio se poslije i Feyenoord, no on je samo rekao: “Ne, idem u Rijeku.” Privukla ga je valjda ta atmosfera, ljudi, a vjerojatno si je to i prije odlučio kada smo bili pozvani na zadnje kolo HNL-a. Tada se oduševio.

Previous articleZakazali su svadbu i onda mu je stigla poruka od druge žene: kad je vidjela što piše, nije mogla vjerovati
Next article222 Armadine baklje na Molo longu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here