Home Najnovije Bio je oteta beba vraćen pogrešnim roditeljima: 55 godina kasnije otkrivena je...

Bio je oteta beba vraćen pogrešnim roditeljima: 55 godina kasnije otkrivena je strašna istina

115
0

Pedesetpetogodišnji Paul Fronchak, kojem su roditelji rekli da je otet iz bolnice kao novorođenče da bi im vraćen dvije godine kasnije, otkrio je da on nije njihov sin. Fronczak, koji je odrastao u Chicagu, zajedno sa svojim “roditeljima” Dorom i Chesterom, imao je deset godina kada je slučajno pronašao isječak iz novina u kojem se kaže da je otet kao beba.

Dora i Chester rekli su mu da ga je u travnju 1964. godine, samo dan nakon što se rodio, iz ruku majke uzela žena prerušena u medicinsku sestru, koja joj je rekla da ga odvodi na pregled, te da je potom nestao iz bolnice. rodilište.

Vijest je odjeknula u medijima. Više od 175.000 poštara, 200 policajaca i agenata pretražilo je oko 600 kuća u potrazi za Paulom, ali uzalud – djetetu nije bilo ni traga ni glasa.

Dvije godine kasnije, dječak koji se podudara s Paulovim opisom pronađen je u trgovačkom centru u Newarku u državi New Jersey. Šezdesetih godina 20. stoljeća nije bilo načina utvrditi je li to doista Paul, ali vlasti su odlučile da je to ta beba i vratile dijete Dori i Chesteru. Međutim, Paul je počeo sumnjati i što je postajao stariji, sumnje su postajale sve jače.

– Pitanja su mi se rojila u glavi. Pitao sam se jesam li zaista njihov sin – sjeća se Paul.

– Ne izgledam kao nitko iz obitelji, a s bratom Daveom nemam ništa zajedničko. Volio sam rock i motore i nosio sam i dugu kosu – bio sam mu potpuna suprotnost. Paul je osnovao obitelj i kad ga je liječnik pitao o obiteljskoj povijesti bolesti, shvatio je da je krajnje vrijeme da sazna istinu.

Uvjerio je Doru i Chestera da prođu DNK test i, kako je očekivao, ispostavilo se da nisu u rodu. Nakon toga unajmio je privatne detektive i saznao da je rođen kao Jack Rosenthal i da je šest mjeseci stariji nego što je mislio.

Pretpostavlja se da su Paula i njegovu braću i sestre ostavili roditelji, jer je njegova majka bila alkoholičarka, a otac poremećeni ratni veteran. Jack sada pokušava pronaći pravog sina Dore i Chestera, kao i njegovu biološku sestru blizanku, koja je nestala istodobno s njim.

Svoju životnu priču opisao je u knjizi pod naslovom: The Foundland: The True Story of a kidnapping, Family Secret, and My Search for the Real Me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here