Home Vijesti Bivši FSB-ovac: Krećemo se prema vojnom porazu. Ne bojim se to reći...

Bivši FSB-ovac: Krećemo se prema vojnom porazu. Ne bojim se to reći (VIDEO)

112
0

Ruski vojni bloger i bivši agent FSB-a Igor Girkin, također poznat i kao Igor Strelkov, jučer je upozorio kako ruske snage koje se bore u Ukrajini idu prema vojnom “porazu”. Neuspješna ruska invazija je već neko vrijeme predmet kritika dijela ruskih vojnih blogera, među kojima je i Strelkov.

Strelkov podržava ciljeve ruske vojne operacije u Ukrajini, ali je sve kritičniji prema Kremlju, koji optužuje da nije prikladno opremio snage za invaziju. U svojem najnovijem istupu je optužio ruske državne medije za “poliranje” situacije u Ukrajini. Požalio se kako je nedostatak istinitih informacija o situaciji u Ukrajini utjecao na Rusiju.

“To ima izuzetno negativan učinak na stanje u cijeloj zemlji, u cijeloj našoj državi. Ne bojim se reći da se krećemo prema vojnom porazu”, rekao je Strelkov. Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko je preveo njegove komentare i objavio video na Twitteru, prenosi Newsweek

Strelkov je nastavio prozivati rusku vojsku zbog nedostatka napretka postignutog tijekom zime. Borbe su posljednjih mjeseci uglavnom bile usredotočene na grad Bahmut, gdje su se ruski vojnici borili zajedno s Wagnerovim plaćenicima kako bi ostvarili barem simboličnu pobjedu.

Iako je Rusija postigla određeni uspjeh u višemjesečnoj kampanji, vojni analitičari upozoravaju da se ruski napredak usporio tijekom posljednjih tjedana. “Tijekom zime nismo uspjeli potisnuti neprijatelja ni 10 kilometara od Donjecka, unatoč tome što smo napustili Herson. Potisnuti smo iz Harkovske oblasti. Potisnuti smo iz okolice Kijeva”, naglasio je Strelkov.

Strelkov je ponovio kako su rusko gospodarstvo i vojska “potpuno nespremni za dugotrajni rat”. Također je kritizirao ruske vlasti jer su invaziju pravno klasificirale kao “specijalnu vojnu operaciju”, a ne kao rat, te je uvjeren da na taj način ograničavaju vojne kapacitete u Ukrajini.

Previous articleGrađani prijavili da su na ulici naletjeli na tijelo izvanzemaljca: Ali tu misteriji nije kraj!
Next articleI Petković odlazi iz Dinama?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here