Home Vijesti Bivši izraelski premijer: Mi smo izgradili bunkere ispod Al-Shifa bolnice

Bivši izraelski premijer: Mi smo izgradili bunkere ispod Al-Shifa bolnice

132
0

Bivši izraelski premijer Ehud Barak izazvao je kontroverze nakon što je CNN-ovoj novinarki Christiane Amanpour rekao da je Izrael pomogao u izgradnji nekih podzemnih prostora ispod bolnice Al-Shifa u Gazi. Barak je rekao da su bunkere koje Hamas koristi za terorističke aktivnosti izvorno “sagradili izraelski graditelji”.

“Kada ste rekli da su ih izgradili izraelski inženjeri, jeste li pogrešno rekli?” upitala ga je iznenađena Amanpour.

“Ne, ne, znate, prije nekoliko desetljeća mi smo vodili mjesto… pa smo im pomogli… pomogli smo im da izgrade te bunkere kako bi omogućili više prostora za rad bolnice”, odgovorio je Barak. Amanpour je priznala kako ju je Barakov komentar “malo zbunio”.

The Times of Israel piše kako se snimka masovno širi internetom i da ju kritičari Izraela predstavljaju kao dokaz kako Izrael laže o tome da Hamas gradi tunele ispod Shife i koristi medicinski kompleks da se zaštiti od napada.

Izraelski dužnosnici tvrdili su kako je Hamas izvorno prisvojio podrumske prostore u bolnici – koju je izgradio Izrael dok je još vladao Gazom – i da je teroristička skupina od tada iskopala još nekoliko katova i dodala tunele kako bi to mjesto učinila središtem u svom ogromnom podzemnom labirintu.

Previous articleMeteorološki fenomen na istarskom nebu: Contrailsi najavili promjenu vremena
Next articleFOTO: Eksperti iz Sardinije, Južnog Tirola, Slovenije, Mađarske, Kurdistana, Srbije, Kanade i Hrvatske o fenomenu suvereniteta i nacionalizma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here