Home Vijesti Blamaža: Tko je autor Otvorenog pisma za spas projekta EPK2020 i zašto...

Blamaža: Tko je autor Otvorenog pisma za spas projekta EPK2020 i zašto se “potpisnici” ograđuju?

1767
0

Na portalu Novosti objavljeno je jučer Otvoreno pismo za spas projekta Europske prijestolnice kulture “potpisano od više od petsto suradnica i suradnika, kao i različitih organizacija tražeći da ne obustavljaju aktivnosti u okviru projekta EPK i tako obrane radna mjesta te poštuju pravo na rad.” Isto pismo tijekom dana osvanulo je i u drugim medijima, a jučer navečer pojavila se informacija na riječkom portalu Torpedo Media da brojni “potpisnici” s pismom nemaju veze.

Jednako tako, prema našim informacijama, pismo nije ponuđeno na potpis svim zaposlenicima tvrtke Rijeka 2020, koji su se našli na popisu za otkaz.

Ono što nam je još jučer upalo u oči je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država na popisu. Istima smo jučer poslali upit, a danas smo provjerom na internetskim stranicama portala Novosti vidjeli da je u međuvremenu Veleposlanstvo SAD-a nestalo s popisa. Stoga smo kontaktirali Novosti i ubrzo dobili odgovor od autora članka Gorana Borkovića:
“Poštovani Livio,
Do uvrštavanja američkog Veleposlanstva došlo je greškom, tako da je tekst još jučer ispravljen. S obzirom da ste, kao i ja, novinar, čude me Vaša pitanja koja jednim dijelom nalikuju na policijska, a kako novinar ni pred sudom nije dužan otkriti svoje izvore, ne pada mi na pamet – uz svo uvažavanje – da Vam to kažem.
Hvala i lijep pozdrav,
Goran Borković, Novosti”

Gospodin Borković na naš ponovljen upit čijom pogreškom je došlo do uvrštavanja američkog veleposlanstva, portala Novosti ili onoga tko im je poslao priopćenje, odgovorio je:“Ponavljam, žao mi je ako sam Vas greškom doveo u zabludu. Vrlo brzo je ispravljena, a – kako i sami znate – uvijek je kriv onaj tko je potpisan.

U međuvremenu su stigli i demantiji riječke Čistoće i tvrtke Rijeka plus.
Poštovani, KD Čistoća nije potpisalo pismo podrške od strane niti jedne osobe iz Društva, uključujući i ovlaštenu osobu KD Čistoća. Također, KD Čistoća nije informirano niti je zaprimilo službeni upit o inicijativi. Molimo, shodno zakonu o informiranju, da se odmah ispravi netočan navod u naslovu jer ne odgovara stvarnosti, odnosno, da ponovimo, KD Čistoća nije potpisala navedeno pismo. Dopis će biti upućen i organizatorima, odnosno pošiljateljima navedenog pisma s obzirom na netočno iznesene činjenice. Lp Milan Zagorac, KD Čistoća.

Poštovani, Nastavno na dostavljeni upit ovim putem želimo izvijestiti slijedeće;
TD Rijeka plus d.o.o. nije bilo upoznato sa spomenutim pismom podrške, niti je isto dostavljeno na potpis ovlaštenim osobama.
S poštovanjem,
Ured uprave

Vjerujemo da će se u idućim satima saznati tko stoji iza ove akcije koja je mnoge dovela u nezgodan položaj.(Rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here