Home Najnovije BMW 7 od 575.000 eura Sanaderu kupio Robert Ježić!

BMW 7 od 575.000 eura Sanaderu kupio Robert Ježić!

2685
14

Blindirani BMW vrijedan 4,2 milijuna kuna u kojem se Ivo Sanader vozio potkraj svoga premijerskog mandata kupio mu je Robert Ježić! Iz istrage koja je početkom prosinca otvorena paralelno s uhićenjem Ježića poznato je da je bivši direktor HEP-a Ivan Mravak po Sanaderovu naređenju Ježićevu Diokiju isporučivao struju ispod povlaštene cijene, no dosad je ostalo nepoznato koje su sve okolnosti pratile taj, za HEP poguban posao. Današnji Večernji list donosi kako se Ježić isprva izravno obratio Mravku i tražio struju ispod povlaštene cijene, no Mravak je taj zahtjev glatko odbio. Tada se (u studenom 2008. godine) Ježić obratio Sanaderu koji je prisilio Mravka na poslovni potez zbog kojega je HEP izgubio 6,3 milijuna kuna.

Znakovito je da je u isto vrijeme, dakle potkraj 2008. godine, Sanaderu stigao novi BMW 760L s motorom 6.0 V12 s 445 KS. Superluksuzni BMW je, osim vrhunskih karakteristika koje se odnose na vožnju, imao i najveće sigurnosne standarde pa je tako mogao izdržati i napad granatama. Samo nekoliko mjeseci nakon obnove voznog parka Sanader je ponovno pogodovao Ježiću. U rješenju za otvaranje istrage protiv Ježića i Sanadera spominje se ožujak 2009. godine i sastanak s gospodarstvenicima u beogradskom hotelu Hyatt. Tamo je Sanader zatražio od Mravka da HEP odobri Diokiju zajam od 15 milijuna kuna, uz rok vraćanja od 60 dana i kamate 10,5 posto.

Slučaj BMW-a, osim što, prema javnosti dostupnim informacijama, ima elemente klasične korupcije, u sebi sadrži još kaznenih djela te opisuje odnose unutar stranke na vlasti.

Pokazalo se, naime, da je Sanader od većine ljudi iz vodstva HDZ-a skrivao činjenicu da je blindirani BMW iz 2004. godine zamijenio novim. Na novo vozilo stavljene su tablice starog BMW-a, a kako su auti izvana vrlo slični, nitko nije uočio razliku.

Budući da je manevar s tablicama, koji je inače kazneno djelo, izvela policija, i to članovi Sanaderova osiguranja, preispituje se odgovornost i za taj čin. Navodno je pod povećalom Miljenko Radnić, državni tajnik u MUP-u, koji je bio šef svim policijskim bodyguardima. Da im se šef ponovio, u HDZ-u su doznali tek nakon što je automobilom u Sloveniji prouzročena nezgoda. Tada se uvidjelo da je HDZ za to vozilo platio carinu i kasko osiguranje.

Kada je, pak, javnost doznala da se vrh vlasti bahato rasipa novcem kupujući najskuplje automobile koji uopće postoje na tržištu, i to u vrijeme kada je zemlja već duboko zapala u krizu, HDZ je preuzeo “krivnju” za kupnju BMW-a i proveo operaciju njegova vraćanja.

Kada se Sanaderov BMW pretvorio u politički uteg HDZ-u, stranka ga se morala riješiti pod svaku cijenu. Automobil je vraćen proizvođaču, ali je na ime gubitka njegove vrijednosti (bio je vožen i usto udaren) pod račun stavljen stari automobil koji je HDZ posjedovao i plaćeno je 84.000 eura. BMW je tako prvo platio Ježić, a onda ga je platio i HDZ. (večernji list)

14 COMMENTS

 1. Zaista je čudna ova cijela situacija oko Sanadera i Ježića. Čak i oni famozni satovi nisu pronađeni kod Sanadera nego su u kolekciji Ježića.Uzimajući u obzir niže postavljen link na tekst sve je još i čudnije.Ne mogu se oteti dojmu da cijelom državom upravlja UDBA kojoj su nalogodavci isti kao i prije 90 pogotovo imajući u obzir koje su osobe medijski eksponirane na javnoj sceni. Šeks,L. Bebić, D. Milinović, J. Kosor, Linić, Josipović, Jurčić, V. Pusić,Z. Pusić, Ž. Puhovski,
  M. Bandić,S. Perković,J. Perković, itd…

  Dossier Ježić: Od suradnika obavještajnih službi do Sanaderovog ortaka (1)
  http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10622:udba-blokira-put-u-eu-&catid=1:politika&Itemid=9

 2. tako je nato, imas pravo. onda je i domovinski rat bio dvije frakcije udbe – slobine i franjine. adio pameti!

 3. UDBA je preuzela kontrolu 2000 kada su vračeni stari kadrovi (profesionalci) ,a mladi kadrovi otpušteni kao Tuđmanovci, a tajne službe bile bez čelnog čovijeka dvije godine zbog toga jer se Mesić i Račan “nisu mogli” dogovoriti.
  Sjeti se tko je doveo Miloševića za prvog čovijeka KP Srbije ( I. Stambolić prvi UDBAŠ Srbije) čak su bile i reklame na TV-u ” Stigao je Vožd”

 4. da, da, i onda je svizac zamotao čokoladu. a koji je ono prvi od hrvatskih ‘disidenata’ dobio putovnicu da može skupljati udbaške pizzajole po kanadi?

 5. @f1 čudni su putevi Gospodnji. Kažeš ti nama partizanski general ‘skuplja’ udbaše i to po ‘kanadi’, da čovjek ne povjeruje, a ono u Rijeci svaki treči kafić je čiji?

 6. Bravo f1 ,počeo si kontati. Tko je bio glavni u Bosni? Također suradnik,samo on se nije protivio ostanku unutar YU pa se Bosni isto dogodilo. Sve je to radi privatizacije i ostanka na pozicijama jer su struktura znale da socijalizam nemože opstati.Kod nas je to malo drugačije jer se Franjo oteo kontroli i stvorio samostalnu RH.Zato mu ni dan danas nemogu oprostiti šta ih je izigrao.Najmanji dug RH je imala do 2000 , banke su bile do 1999 u 95% RH vlasništvu ,a do 2000 u 76% RH vlasništvu. Jednom riječju bila je samostalna i u regionu ,ali sa Austriom,Italijom,Mađarskom,Češkom,Slovačkom, a ne kao sada u regionu sa BiH,Srbijom,Albaniom,,C.Gorom,
  Još malo pa će se konačno priznati da smo članica Z. Balkana (šta realno i jesmo od 2000) ,a EU zaboravimo .

 7. imao si ovdje i pametnijih upisa ali si se jučer izgleda najeo ludih gljiva. ovako lude kostrukcije ti više ne prolaze ni u hrvatskoj čistoj stranci prava.

 8. Nisu to konstrukcije, to je realnost. Malo pročitaj nešto od knjiga koje nisu pisane u RH od kvazi povjesničara. Pročitaj malo knjige Kadijevića, Jovića i nekih stranih autora pogotovo Engleskih koji su imali jako prisnu suradnju sa UDBOM ,a u RH je potpisala sporazum sa MI6 2003 o nadzoru i suradnji. To su potpisali G. Granić,I. Račan,T Karamarko, R. Ostojić, Š. Lučin Sutra ti u Novom Listu u magazinu subotom znakovitog naslova “Pogled” ide članak “Jugoslavija utopija ili realnost” tako da ništa ni od RH niti od SD Rijeka.

 9. Nato covik stobun ne ore nis nego ti rec da si ti jedan veli telac. Al ne simpaticni, az to jos i nec gore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here